Actualitat

El Taller Sert s’inaugura de nou el proper 17 de desembre

Publicat el 28 novembre 2018

Contacte

Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 701 420
Fax +34 971 702 102
comunicacio@miromallorca.com

Han finalitzat les obres de conservació i rehabilitació al Taller Sert. L’estudi de Miró es reobrirà al públic el 17 de desembre amb un espai totalment renovat, nous continguts i un discurs potent i rigorós que transmetrà, més que mai, l’esperit de l’artista.

El Departament de Col·leccions ha desenvolupat un projecte d’ubicació i inventari de tots els objectes i el mobiliari del Taller Sert, per a facilitar el buidatge de l’espai abans del començament de la rehabilitació i la posterior reubicació de les peces, un cop acabades les obres.

Paral·lelament, l’equip del Departament ha realitzat una rigorosa tasca d’investigació a partir de l’observació de material audiovisual i recopilació de fotografies històriques del taller durant el temps en què Miró va treballar-hi, per a realitzar una relectura de l’espai i replantejar la ubicació del mobiliari i de certs objectes, de manera que la recreació sigui més fidel i defugi de tota artificialitat per al visitant.

A més, per a enriquir l’experiència, s’ha redissenyat la presentació i els continguts de l’espai d’interpretació amb nou material visual i documental que realment permeti entendre tant el desenvolupament del projecte arquitectònic a través del diàleg entre Sert i Miró com la posterior intervenció de l’artista i el seu procés creatiu.

Aquest plantejament ha propiciat una novetat: proposam una nova manera d’entrar al taller, a través de la porta groga de la façana est, que condueix precisament a aquest espai d’interpretació, que actuarà com a antesala de la visita a la sala principal del taller. Aquesta manera de començar la visita és anàloga a la preparació gairebé ritual de Miró en arribar al taller i afrontar el procés creatiu, abans de la primera pinzellada.

El taller mostra l’entorn creatiu de Miró i les teles, els olis, les aquarel·les, els llapissos, els pinzells, els raspalls o les esponges continuen relacionant-s’hi amb la seva “col·lecció” d’objectes de la més variada procedència: postals, retalls de diari, elements extrets de la natura com pedres, papallones i copinyes, objectes provinents de la cultura popular mediterrània com siurells, rams, figuretes de betlem o de cultures llunyanes com les katxines dels indis Hopi o les màscares d’Oceania.

* * *
No hi ha comentaris

Publica un comentari