• Dates

    • 30 maig — 8 setembre 2019
  • Inauguració

    • 30 maig 2019
    • 00:00
Exposicions

El Museu Nacional de Belles Arts de Québec aposta pel Miró més Salvatge

30 maig — 8 setembre 2019

Al Musée national des beaux-arts du Québec (MNBAQ)

L’exposició "Miró à Majorque. Un esprit libre", arribarà a Canadà el 30 de maig oferint un conjunt de claus per aproximar-nos a l’esperit i al pensament de l'artista. La mostra presenta un argument expositiu dividit en quatre grans àmbits diferenciats i a la vegada complementaris, i reuneix 212 obres entre pintura, escultura, dibuixos, obra gràfica i tapís, realitzades íntegrament a Mallorca en la seva etapa de maduresa més vital i artística, la menys coneguda i la més innovadora de la seva trajectòria.

Pavillon Pierre Lassonde. Photo: Bruce Damonte.

L’exposició la constitueixen una part important dels fons de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, que s’instal·larà a les noves sales d’exposicions temporals del Pavillon Pierre Lassonde dissenyat per l’estudi d’arquitectura OMA (Office for Metropolitan Architecture) de Rem Koolhas amb Provencher Roy Architectes de Montreal. L’edifici inaugurat l’any 2016 i situat a la Grande Allée uneix la ciutat amb el paisatge del parc Champs-de-Bataille i es converteix en la porta d’entrada del complex museístic, duplicant la seva superfície expositiva. El concepte arquitectònic parteix d’aquesta idea d’integrar la natura i els voltants amb l’edifici, amb una potent imatge que resulta del simple gest d’aixecar la construcció de forma escalonada generant una estructura flexible i transparente

El Musée national des beaux-arts du Québec (MNBAQ) està situat dins el gran parc urbà Champs-de-Bataille al cor de la ciutat, amb vistes sobre el riu Saint-Laurent. El museu es va fundar l’any 1933 i consta de quatre edificis singulars, el més antic una antiga presó del segle XIX, rodejats d’un jardí d’escultures. Actualment la seva col·lecció permanent compta amb més de 39.000 obres (pintura, escultura, dibuix, fotografia, estampes i arts decoratives) produïdes al Quebec o per artistes locals i remuntant-se fins el segle XVII, amb la missió de donar a conèixer i conservar l’art del Quebec de totes les èpoques.