• Dates

    • 30 maig — 8 setembre 2019
  • Inauguració

    • 30 maig 2019
    • 00:00
Exposicions

“Miró à Majorque. Un esprit libre” al MNBAQ de Québec

30 maig — 8 setembre 2019

Al Musée national des beaux-arts du Québec (MNBAQ)

L’exposició "Miró à Majorque. Un esprit libre" arribarà a Canadà després de presentar-se a Corea, Bolònia, Torí i Mallorca i ofereix un conjunt de claus per aproximar-nos a l’esperit i al pensament de l'artista. La mostra presenta un argument expositiu dividit en quatre grans àmbits diferenciats i a la vegada complementaris, i reuneix al voltant de 155 obres entre pintura, escultura, dibuixos, obra gràfica i tapís, realitzades íntegrament a Mallorca en la seva etapa de maduresa més vital i artística —la menys coneguda i la més innovadora de la seva trajectòria— que constitueixen una part important dels fons de la col·lecció de Miró Mallorca Fundació.

Pavillon Pierre Lassonde. Photo: Bruce Damonte.

L’MNBAQ està situat dins el gran parc urbà Champs-de-Bataille al cor de la ciutat, amb vistes sobre el riu Saint-Laurent. El museu es va fundar l’any 1933 i consta de quatre edificis singulars; el més antic, una antiga presó del segle XIX, envoltats d’un jardí d’escultures. Actualment la seva col·lecció permanent compta amb més de 39.000 obres (pintura, escultura, dibuix, fotografia, estampes i arts decoratives) produïdes al Quebec o per artistes locals, que es remunten al segle XVII, amb la missió de donar a conèixer i conservar l’art del Quebec de totes les èpoques.

“Miró à Majorque. Un esprit libre” s’instal·larà a les noves sales d’exposicions temporals del Pavillon Pierre Lassonde, dissenyat per l’estudi d’arquitectura OMA (Office for Metropolitan Architecture) de Rem Koolhas amb Provencher Roy Architectes de Mont-real. L’edifici, inaugurat l’any 2016 i situat a la Grande Allée, uneix la ciutat amb el paisatge del parc Champs-de-Bataille i es converteix en la porta d’entrada del complex museístic, duplicant la seva superfície expositiva. El concepte arquitectònic parteix d’aquesta idea d’integrar la natura i els voltants amb l’edifici, amb una potent imatge que resulta del simple gest d’aixecar la construcció de forma escalonada generant una estructura flexible i transparent.