• Laboratori Poètic

    • Activitat educativa d'experimentació poètica i creació artística.
  • Programa social

    • Per participar en aquestes activitats és necessari fer la inscripció a través de les entitats socials.
Activitats

Laboratori Poètic

Dissenyat per Natalia Covas i desenvolupat amb la col·laboració de l’equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca

23 i 29 abril 2024
Conta contes, Tallers i cursos, Visites

La poesia va ser una font d'inspiració constant al llarg de tota la vida de Joan Miró, impulsant-lo a continuar explorant el seu propi camí artístic.

LABORATORI POÈTIC
Amb l’objectiu d’apropar a la societat a l’art contemporani i als processos creatius, propiciant l’art col·laboratiu i intergeneracional, aquesta iniciativa pretén endinsar-se en el procés artístic i creatiu de Joan Miró a través de la poesia, l’obra gràfica i l’impredictible.

«Laboratori Poètic» és un projecte d’experimentació i creació poètica dissenyat per Natalia Covas i desenvolupat amb la col·laboració de l’equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca. Impulsat per la passió creativa de Miró, planteja dur a terme activitats col·lectives d’investigació poètica combinades amb tècniques artístiques per convertir el museu en un espai transitable de construcció de coneixement i promoció de l’expressió creativa.

Cadascuna d’aquestes propostes s’ofereix en sessions adaptades a diferents grups d’edat, propiciant que les i els participants puguin gaudir d’una experiència col·lectiva on interactuar, explorar i desenvolupar un pensament crític i un aprenentatge significatiu.


PROGRAMACIÓ ESPECIAL SANT JORDI (DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE)

Dimarts 23 d’abril de 2024, de 16:30 a 18 h.
Amb la col·laboració del Projecte d’Intervenció Comunitària de Ponent dels barris de Cala Major i Sant Agustí, el Terreno i Santa Catalina / es Jonquet

Aquest laboratori poètic es dirigeix  a nines i nins de 6 a 12 anys i proposa una activitat comunitària i participativa on els infants podran descobrir una edició original del llibre El vol de l’alosa: Els poetes mallorquins a Joan Miró (1973) i crear una obra artística pròpia combinant l’experimentació poètica i el món del gravat.

L’activitat es durà a terme a la Biblioteca Pilar Juncosa i a l’Espai Educatiu de la Fundació Miró Mallorca.

Dilluns 29 d’abril de 2024, de 10:30 a 12:30 h.
Amb la col·laboració de Residència La Bonanova, institució pública per a Gent Gran que depèn de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) del Consell de Mallorca.

Aquest laboratori poètic es dirigeix als usuaris de la residència i proposa una activitat que fomenta la participació activa i el sentit de pertinença a la comunitat, on els participants podran gaudir de la poesia i de l’experimentació artística.

L’activitat es durà a terme a la Residència La Bonanova amb una visita guiada a la Fundació Miró Mallorca en una data posterior.


Natalia Covas (Mallorca, 1991)
Poeta i divulgadora cultural, és fundadora de l’organització sense ànim de lucre Poesía Fugitiva, una entitat que impulsa la creació i promoció d’iniciatives culturals i artístiques, en especial, aquelles relacionades amb la Literatura i la Poesia. Amb una formació en Periodisme i Comunicació Audiovisual a la Universidad Carlos III de Madrid, va aprofundir en els vincles entre l’art, la cultura i la societat mitjançant el Màster en Gestió Cultural a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el Diploma d’Expert Universitari en Tecnologies Avançades per a la Difusió i Posada en Valor del Patrimoni Cultural per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED).