Activitats

Ponència a càrrec de Emmanuel Guigon

Simposi sobre Joan Miró dins el marc de l’exposició “Miró, 1983”

18 maig 2024 de 12 a 13h
Conferències i seminaris, Tallers i cursos

Dins el marc de l'exposició actual "Miró, 1983" i amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2024, la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca organitza un simposi conduït pel comissari de l'exposició, Enrique Juncosa. Ponents de la talla de Maria-Josep Balsach, Élisa Sclaunick o Emmanuel Guigon, oferiran un seguit de conferències que ens permetran endinsar-nos encara més en l'obra i la vida de l'artista català. Una oportunitat única pels amants de l'art i, especialment, de Joan Miró.

18.05.2024 – 12 h / Emmanuel Guigon

Títol de la ponència:

Bola de neu. Miró – Picasso i el surrealisme

Sinopsi:

Els surrealistes estaven resolts a apropiar-se de la figura i la pintura de Pablo Picasso amb Joan Miró. En són testimoni, a més de les reproduccions d’obres dels dos artistes, els textos publicats a les revistes surrealistes per André Breton, Paul Éluard, Michel Leiris, Robert Desnos, Jacques Prévert, Jacques Baron, Benjamin Péret, Salvador Dalí o Man Ray . Miró i Picasso van il·lustrar també els llibres de bibliofilia dels mateixos poetes.

En aquesta conferència destacarem la recerca dels dos artistes en la definició d’una crisi de l’objecte que els surrealistes van voler explorar. Són senyals, paraules que ens poden guiar o desorientar-nos.