Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Material Change: Design Thinking and the Social Entrepreneurship Movement – Eve Blossom

Avui apel·larem a la consciència política de Joan Miró i també al seu interés per les artesanies i l’art popular amb el llibre d’aquesta setmana: Material Change: Design Thinking and the Social Entrepreneurship Movement d’Eve Blossom (2011).

Material Change és la història de l’arquitecta i empresària Eve Blossom, que va construir el seu negoci de disseny, Lulan Artisans, sobre un marc de sostenibilitat ecològica, econòmica, social, comunitària i cultural. Lulan Artisans és una empresa social amb ànim de lucre que dissenya, produeix i comercialitza tèxtils fets per més de 650 teixidores, tintoreres i filadores de Cambodja, Índia, Laos, Tailàndia i Vietnam. La missió de Lulan és efectuar un canvi social sistèmic: donar a les treballadores un ampli salari i beneficis; aportar estabilitat a les comunitats creant llocs de treball; preservar les habilitats artesanals i proporcionar alternatives econòmiques perquè els individus puguin prendre millors decisions econòmiques.

Eve Blossom understands the essence and power of design in a way that few have articulated. She has captured the real value of design as a game changer for us all!Michela O’Connor Abrams.

* * *