Cuixart : Los años cruciales (1955-1966) – Fundación Juan March

Aquí teniu una nova entrega d’El llibre de la setmana! En aquesta ocasió, el títol seleccionat ha estat Cuixart : Los años cruciales (1955-1966). Es tracta del catàleg d’una exposició organitzada per la Fundación Juan March i comissariada per Raquel Medina, serà a Palma des del febrer de 2020 al febrer de 2021 i a Cuenca des del febrer al maig de 2021.

Modest Cuixart (Barcelona, 1925 – Palamós, 2007) és considerat un dels majors representants de l’informalisme internacional. S’entén per informalisme el moviment pictòric que comprèn totes les tendències abstractes i gestuals que es van desenvolupar a Europa després de la Segona Guerra Mundial. Els informalistes rebutgen la circumstància social en la qual viu l’individu. Com a resposta, donen total llibertat a allò imprevist sorgit de la matèria i a l’aleatorietat del gest.

Aquesta exposició, se centra el un període molt concret, però crucial i representatiu de l’obra de Cuixart. A través de 70 obres, es fa un repàs des dels darrers anys del grup artístic d’avantguarda Dau al Set (del qual en fou membre fundador), fins a finals dels 60, quan Cuixart demostra major interès per allò humà, deixant de banda els aspectes metafísics i matèrics propis de l’informalisme.

Si vos ha interessat el platejament de l’exposició, ja sabeu on trobar el llibre! També podeu demanar més informació al nostre restaurador Enric Juncosa Darder, també col·laborador a la Fundació Juan March de Palma. Segur que us revelarà tots els secrets d’aquesta mostra!

* * *