Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Miró Poema – Fundación MAPFRE

Des del 3 de juny fins al 29 d’agost es pot visitar a la Sala Recoletos (Madrid) l’exposició comissariada per Carlos Martín titulada Miró Poema, organitzada per la Fundación MAPFRE amb la col·laboració de la Fundació Joan Miró. Per a l’ocasió, s’ha realitzat una audioguia poètica formada per 10 poemes vinculats a les obres de l’exposició i escrits expressament per destacats poetes d’Espanya i Amèrica Llatina.

La mostra analitza el paper de l’escriptura poètica en l’obra de l’artista. Quina influència exercirà en Miró aquest gènere literari? Com condicionaran la seva obra amistats com Paul Éluard, Louis Aragon o Michel Leiris?

Basta pegar una ullada a la biblioteca personal de Joan Miró que tenim al primer pis de la Biblioteca Pilar Juncosa per adonar-se de l’enorme atracció que sentia el pintor per la poesia. S’hi poden trobar exemplars de Miquel Martí i Pol, Bartomeu Rosselló Pòrcel, Josep Janés i Olivé, Rafael Alberti, F. T. Marinetti, A. Rimbaud, G. Apollinaire…

Podreu aprofundir en la vessant poètica de l’obra mironiana llegint el catàleg de l’exposició. Es tracta d’una edició de tapa dura que conté dos interessants articles titulats Nada que ver con la pintura del comissari de la mostra i Imagen i palabra de la imprescindible Rosa Maria Malet. Us animau a venir a la biblioteca?

* * *