Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Joan Miró sota el franquisme (1940-1983) – Josep Massot

Ja que a causa de la situació sanitària hem tengut una diada de Sant Sebastià deslluïda, vos volem compensar amb una bona notícia: l’esperat segon volum de la biografia de Miró escrita per Josep Massot (Palma, 1956) ja és a la biblioteca! Es titula Joan Miró sota el franquisme (1940-1983) i ha estat editada novament per Galàxia Gutenberg.

Quan, acabada la Guerra Civil, el franquisme imposa el seu règim dictatorial a Espanya, Joan Miró es refugia a Mallorca, on viu la família de la seva dona, Pilar Juncosa. Des d’allà, i des del seu taller al passatge del Crèdit que encara conserva a Barcelona, Miró es concentra a continuar la seva obra i, el que és més sorprenent, a esdevenir una de les figures centrals de l’escena artística internacional de postguerra, des d’una Mallorca i una Barcelona miserables, derrotades i aïllades...

Amb aquesta petita introducció, Massot ens situa en un context d’agitació política que marcarà la vida i l’obra de l’artista català. Les decisions que va prendre Miró respecte al Règim, encara susciten polèmica a dia d’avui. Massot aclareix que, a diferència de molts artistes i intel·lectuals, Miró no es va exiliar, però sempre es mantingué ferm davant les manipulacions per preservar la total independència del seu art.

Si us vàreu quedar intrigats després de llegir El nen que parlava amb els arbres, no deixeu de venir a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *