Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

L’art de la ploma a l’AmazòniaFundació Caixa de Girona

Art Plomari del Brasil – Fundació Joan Miró

Aquesta setmana presentam dos llibres que versen sobre l’art plomari. Sabíeu que amb les plomes dels ocells es poden confeccionar corones, polseres, arracades, màscares i altres ornaments?

Un dels indrets on més s’ha treballat amb aquest material és a l’Amazònia, que engloba tots els territoris banyats pel riu Amazones i els seus afluents:  Bolívia, el Brasil, Colòmbia, l’Equador, la Guaiana Francesa, Guyana, el Perú, Surinam i Veneçuela. Un dels llibres d’aquesta setmana es titula precisament L’art de la ploma a l’Amazònia (Fundació Caixa de Girona, 2002). Art Plomari del Brasil (Fundació Joan Miró, 1988) és el segon llibre vinculat a aquesta temàtica, ja que més de la meitat del territori de l’Amazònia correspon a Brasil. En aquest darrer llibre, hi trobareu un article titulat Art plomari, una “bellesa convulsiva” escrit per l’experta en l’obra de Miró, Margit Rowell.

Els habitants de l’Amazònia, confeccionen aquests objectes amb plomes a través de diferents tècniques característiques de cada tribu, aconseguint una estètica molt singular que ens remet inevitablement als indis americans. Si voleu pegar una ullada a aquestes artesanies tan curioses ja sabeu que els podeu trobar a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *