Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Bruno Munari – Fundación Juan March

El llibre amb el qual podreu gaudir d’un bon cap de setmana de lectura es titula… Bruno Munari! Es tracta del catàleg de l’exposició homònima inaugurada per la Fundación Juan March el passat 18 de febrer a la seu de Madrid. Sabíeu que és la primera retrospectiva dedicada a Espanya a aquest artista i la mostra més completa exhibida fora d’Itàlia? Na Patrícia ja ha tengut la sort de visitar-la, teniu temps fins el 22 de maig!

Bruno Munari (1907 – 1998) fou un artista i dissenyador nascut a Milà (Itàlia). Tot i que és considerat un dels màxims protagonistes de l’art, del disseny industrial i del disseny gràfic del segle XX segons l’Enciclopedia Italiana di Scienze, Lettere ed Arti, a Espanya segueix essent poc reconegut. De fet, a les col·leccions públiques dels museus espanyols la presència d’obres de Munari és molt minsa. No en va, un dels articles que trobareu al catàleg es titula Munari en España, tan leído como desconocido (Juli Capella). Segons aquest autor, la influència de Munari a Espanya es va produir principalment a través dels seus llibres. Mereixen especial reconeixement les editorials espanyoles que varen apostar per traduir les obres de Munari al castellà. Només així, a principis dels 70, les seves publicacions esdevingueren lectures de capçalera pels estudiants de disseny a Espanya.

A la Biblioteca Pilar Juncosa hi trobareu una gran selecció de lectures munarianes com Diseño y comunicación visual : Contribución a una metodología didáctica (Gustavo Gili, 1993), ¿Cómo nacen los objetos? Apuntes para una metodología proyectual (Gustavo Gili, 1983) i El arte como oficio (Labor, 1987), entre d’altres.

Vos animau a endinsar-vos en el món del disseny? Veniu a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *