Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Georgia O’Keeffe – Museo Nacional Thyssen-Bornemisza

El llibre protagonista d’avui es titula Georgia O’Keeffe i es tracta ni més ni menys que de la primera retrospectiva a Espanya d’aquesta pintora. L’exposició va ser organitzada l’any passat pel Museo Nacional Thyssen-Bornemisza juntament amb el Centre Pompidou i la Fondation Beyeler, i va reunir més de 90 obres de l’artista. A Nova York, ja fa cinquanta anys que varen retre homenatge a l’artista amb una primera retrospectiva l’any 1970 al Whitney Museum of American Art.

Aquest catàleg ens permet fer un recorregut per la trajectòria artística de Georgia O’Keeffe (1887-1986), considerada una de les màximes representants de les corrents avantguardistes de la primera meitat del segle XX als Estats Units. Com sabeu, les seves temàtiques més conegudes són les flors, els gratacels de Nova York i els paisatges de Nuevo México.

A través d’aquest llibre, no només es fa una revisió formal de la seva obra sinó que també s’inclouen estudis tècnics com Un lenguaje deliberado: los materiales y métodos pictóricos de Georgia O’Keeffe, 1915-1975 o Estudio de la técnica pictórica de Georgia O’Keeffe a través de las obras de las colecciones Thyssen-Bornemisza.

Si voleu seguir indagant sobre l’artista ja sabeu que podeu trobar el catàleg a la nostra biblioteca!

* * *