Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Walter Gropius : ¿Qué es la arquitectura? Antología de escritos Walter Gropius

Aquesta setmana presentam una antologia de textos del fundador de la Bauhaus: Walter Gropius (1883-1969). El llibre es titula Walter Gropius : ¿Qué es la arquitectura? Antología de escritos (Editorial Reverté, 2019). Aquesta publicació vol commemorar el centenari de la Bauhaus (que coincideix amb el 50è aniversari de la mort de l’arquitecte alemany).

La Bauhaus, com ja sabreu, va ser una escola d’art i arquitectura fundada el 1919 per Walter Gropius a Weimar (Alemanya) i clausurada pel partit nazi l’any 1933.

L’edició i presentació del llibre és a càrrec de l’arquitecte gadità Joaquín Medina Warmburg (1970). Doctor en Teoria de l’Arquitectura per la Universitat Politècnica d’Aquisgrà, Medina ha exercit la docència a universitats europees i americanes; del 2011 al 2015 va ser titular de la Càtedra Walter Gropius del Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic (DAAD) a Buenos Aires. Trobareu nombrosos articles seus a la revista Arquitectura Viva, a la qual estam subscrits.

Aquest volum consta d’un total de divuit escrits de Walter Gropius datats entre 1908 i 1934 amb títols com Sobre la esencia de la distinta voluntad artística en Oriente y OccidenteEvolución de la arquitectura industrial moderna¿Dónde se tocan los ámbitos de creación del técnico y del artista? o Manifiesto y programa de la Bauhaus Estatal de Weimar.

Així mateix, de la pàgina 207 a la 214 trobareu una breu cronologia de Gropius.

Ja disponible a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *