Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Objects of Design from The Museum of Modern ArtMoMA

Aquesta setmana presentam el llibre Objects of Design from The Museum of Modern Art (MoMA, 2003). És una publicació que ja té uns anys, però val la pena destacar-la. És un projecte comissariat per Paola Antonelli, autora del text principal titulat Objects of Design on explora la història del disseny modern i contemporani així com la col·lecció del museu. Així mateix, cada secció temàtica està encapçalada per un breu text dels següents autors: Bevin Cline, Tina de Carlo, Christian Larsen, Luisa Lorch, Matilda McQuaid, Christopher Mount, Peter Reed i Terence Riley.

Objects of Design presenta una gran varietat d’artefactes industrials i domèstics de grans dissenyadors del període modern, des de primers mestres com Hector Guimard, Frank Lloyd Wright i Josef Hoffmann fins a professionals contemporanis com Droog Design, Ettore Sottsas, Gaetano Pesce, Hella Jongerius i altres.

  1. Turning Points
  2. Machine Art
  3. A Modern Ideal
  4. Useful Objects
  5. Modern Nature
  6. Mind over Matter
  7. Good Design
  8. Good Design for Industry
  9. The Object Transformed

L’any 2003 la col·lecció de disseny del MoMA comptava amb 3.708 objectes, des d’un helicòpter fins a un microxip. El present catàleg n’ofereix només una petita però representativa selecció que ens permetrà repassar les fites del disseny de segle XX. Ja disponible a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *