Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Modernism : Designing a new world 1914-1939  – Victoria & Albert Museum

Presentam el catàleg de l’exposició Modernism : Designing a new world 1914-1939 que va tenir lloc al Victoria & Albert Museum (Londres) del 6 d’abril al 23 de juliol de 2006. És una publicació que tanmateix no queda obsoleta, ja que aborda un període històric ja tancat sobre el que es poden fer infinites relectures. Recentment aquest llibre ha passat a engrandir la nostra col·lecció gràcies a la donació del comissari Enrique Juncosa.

L’art modern floreix entre els anys 1914 i 1939 i va marcar l’arquitectura, el disseny i l’art del segle XX. Els artistes d’aquest període confiaven que l’art i el disseny fossin generadors de canvis i millores socials i polítiques, creien en el seu poder transformador.

Algunes regions com Europa i Amèrica prenen especial protagonisme pel que fa a l’impuls de l’art modern, però el seu abast serà mundial. Al catàleg es mostren peces de Rússia, Palestina o Japó. Durant aquestes dècades destaca una gran unitat de les arts, per la qual cosa hi trobam objectes de disciplines molt variades: pintura, escultura, cinema, fotografia, gravats, collage, arquitectura, mobles, productes manufacturats, disseny gràfic, moda…

ÍNDEX

 1. Introduction: What was Modernism? (Christopher Wilk)
 2. Searching for Utopia (Christina Lodder)
 3. The Machine (Christopher Green)
 4. Performing Modernism (Tag Gronberg)
 5. Building Utopia (Tim Benton)
 6. Sitting on Air (Christopher Wilk)
 7. The Healthy Body Culture (Christopher Wilk)
 8. Film as a Modernist Art (Ian Christie)
 9. Modernism and Nature (Tim Benton)
 10. National Modernisms (David Crowley)
 11. Mass-Market Modernism (Ian Christie)

No vos el perdeu! Ja disponible a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *