EducaMiró

Lettre d’amour. 1a sessió

Publicat el 26 gener 2019

Aquest dissabte hem iniciat el taller familiar “Lettre d’amour”, emmarcat dins el programa Mons creatius d'hivern i dirigit, en aquesta ocasió, a famílies amb nines i nins d’entre 3 i 6 anys. És un taller, dissenyat i executat per Irene Gayà i Maria Aparicio, integrants de l'equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca, i té com a punt de partida el menú de noces de Pilar Juncosa i Joan Miró, el qual ens ha permès reflexionar sobre els conceptes d'amor, amistat i cooperació.

El punt de partida del nostre taller ha estat el 90è aniversari de les noces entre Pilar Juncosa i Joan Miró que es celebrarà el proper mes d’octubre. Hem vist i comentat les dedicatòries que es van escriure aquell dia tan especial i ens hem fet preguntes com: “Què és l’amor? Què vol dir estimar? Què ens agrada fer amb les persones que estimam?” Amb aquestes qüestions hem reflexionat sobre com ens agrada compartir el temps amb aquelles persones que són importants per a nosaltres i ho hem representat en una postal.

També hem visitat el taller de Joan Miró, observant els objectes que ell més estimava, i hem descobert que aquest espai té algunes semblances amb una cuina! Un pintor crea les seves obres d’art plenes de colors, igual que un cuiner elabora amb ingredients de colors els seus plats.

Amb aquesta idea al cap hem anat cap a l’espai educatiu per cuinar amb pintura i hem elaborat diferents menús amb tècniques ben divertides i originals per a celebrar l’aniversari de les noces de na Pilar i en Joan. Els resultats han estat uns plats d’allò més esbojarrats!

* * *