Actualitat, Premsa

Miró Music Series – III Festival de Música de Cambra de Mallorca

Publicat el 20 novembre 2020

Miró Music Series: escolta la música que li agradava a Miró

Contacte

Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
comunicacio@miromallorca.com

Un any més el Festival Internacional de Música de Cambra de Mallorca actúa com a vehicle de transmissió cultural i de valors artístics per a residents i turistes. Enguany arriba a la seva III edició i aquest any el Festival ha volgut ampliar i diversificar el seu format per oferir 20 concerts que s’emmarquen dins diferents sèries i disciplines artístiques, com per exemple, el Miró Music Series.

Es tracta d’un projecte que ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l’Associació d’Intèrprets de Música Clàssica de les Illes Balears. De la mà del músic Rodrigo Vila, del quartet de saxofons Lítore Quartet i, amb la col·laboració de la ballarina de dansa clàssica i contemporània, Catalina Carrasco. Gràcies a ells la Fundació ha generat un projecte que afavoreix la cultura i profunditza dins els valors musicals del propi Joan Miró.

Miró Music Series està conformat per un conjunt de microconcerts amb música de saxo i dansa i en un escenari únic com són els diferents racons de la Fundació Miró Mallorca. Es tracta de 5 concerts que podeu veure i gaudir fent un sol clic damunt el que més us vingui de gust:

 

  1. Erik Satie (1866-1925) / Gymnopedies 1888. Intèrprets: Lítore Quartet i coreografia: Catalina Carrasco
  2. Claude Debussy (1862-1918) / Syrinx (1913) Intèrpret: Rodrigo Vila i coreografia: Catalina Carrasco
  3. John Cage (1912-1992)/ Four 5 (1991) Intèrprets: Lítore Quartet i coreografia: Catalina Carrasco
  4. J. S. Bach (1685-1750) / Partita BWV 1013 (1718 aprox.) Intèrpret: Rodrigo Vila i coreografia: Catalina Carrasco
  5. Karlheinz Stockhausen (1928-2007)/Knabenduett (1980). Asisis Duet Baaldansa/Catalina Carrasco/Körper
Cal recordar que la música i la poesia, van ser al llarg de tota la vida de Miró una font d’inspiració, un refugi i un desig de compartir i experimentar més enllà del seu propi esdevenir pictòric.

El Miró Music Series vol ser un recorregut musical per la vida i obra de l’artista que abasta des dels seus primers temps a Barcelona, ​​quan la música va representar un paper central de la seva formació artística, passant per París, on Miró va establir una estreta relació amb alguns dels compositors més destacats del seu temps, fins a Palma de Mallorca, on va reunir la que és sens dubte una col·lecció de discos summament eclèctica. Miró es va relacionar i va establir una gran amistat amb diferents compositors i músics com Pierre Boulez, Varèse, Duke Ellington, John Cage, Raimon o Maria de la Mar Bonet.

     

 

* * *