Activitat, Educació, EducaMiró, Espai educatiu, Exposicions, famílies, infants, Joan Miró, Son Boter, taller, visita

Son Boter al natural (6-12 anys)

Publicat el 11 març 2024

El passat 17 de febrer iniciàrem les sessions del taller familiar "Son Boter al natural", dirigides a famílies amb nines i nins d’entre 6 i 12 anys. És una activitat educativa dissenyada per l’Àrea d’Educació i Activitats de la Fundació Miró Mallorca emmarcada en els Mons creatius d’hivern; té com a punt de partida l'exposició comissariada per Francisco Copado "Son Boter de Miró. Una mirada al passat".

La pràctica del dibuix al natural consisteix en observar i percebre. Son Boter, estudi de Joan Miró, va ser residència de Rafael de Ysasi Ransome. Aquest ha estat el punt de partida, i amb la nostra percepció s’ha desenvolupat l’experiència, des del joc, l’observació de Son Boter i dels dibuixos, fets l’any 1900 per Ysasi. Això ens ha fet descobrir, a través dels nostres sentits, com miram, pensam i finalment, dibuixam, ja sigui amb els ulls, l’ànima, els dits… Per tant, hem creat des de la nostra experiència.

Al llarg de les tres sessions dirigides a aquesta franja d’edat, les famílies participants han pogut acostar-se a la història de l’antiga possessió de Son Boter de forma vivencial, així com a través del dibuixos de Rafael de Ysasi Ransome, que hem anat descobrint durant la visita a l’exposició.

Seguidament, ens hem dirigit a l’Espai Educatiu, on les famílies han experimentat amb el dibuix al natural.

Hem gaudit d’un matí excepcional, en què l’experimentació artística, l’entusiasme i la creativitat inesgotables de les nines i els nins han estat els protagonistes indiscutibles de la jornada!

* * *