Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Performance y utopíaEsther Ferrer

Aprofitant que demà dissabte tendrà lloc a la Fundació Miró Mallorca la performance Brossy, el llibre d’aquesta setmana seguirà la mateixa temàtica. Es tracta d’un exemplar que ha arribat fa pocs dies a la biblioteca provinent del CENDEAC (Centro de Documentación y Estudios Avanzados de Arte Contemporáneo), Múrcia. Forma part d’una col·lecció anomenada Infraleves que ja va protagonitzar El llibre de la setmana Nº3. Va ser publicat l’any 2017 i es titula Performance y utopía, de la reconeguda artista basca Esther Ferrer.

Esther Ferrer va néixer a Donosti fa 83 anys i és considerada dins l’estat espanyol una pionera de la performance, també anomenat art d’acció. La prova del seu pes en l’escena artística nacional són els guardons que ha rebut al llarg de la seva dilatada trajectòria, entre els quals destaquen el Premio Nacional de Artes Plásticas de España i el Premio Velázquez de Artes Plásticas.​

Aquest petit volum conté la conferència que Esther Ferrer va presentar al CENDEAC al VI Curs d’Introducció a l’Art Contemporani. Així mateix, inclou un pròleg titulat Esther Ferrer: una mujer de acción de Margarita Aizpuru, comissària, crítica d’art, investigadora i docent especialitzada en noves tendències, art, gènere i feminisme.

Si voleu aprofundir en la vida i obra d’aquesta artista, també ens ha arribat el catàleg de la seva darrera exposició organitzada l’any passat pel CAAM (Centro Atlántico de Arte Moderno). Veniu a llegir a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *