Actualitat, Audiovisual, Educació, EducaMiró

La Persiana. Respostes al #Repte1

Publicat el 20 juny 2022

Us presentam les interessantíssimes propostes artístiques que ens han fet arribar els i les alumnes que han participat durant aquest curs 2021-2022 en el projecte educatiu digital “La Persiana”.

Som a la recta final d’un curs complex en què tots els agents de l’àmbit educatiu hem fet un gran esforç per a adaptar-nos a noves situacions i circumstàncies que han estat determinades per la situació social, econòmica i sanitària que ineludiblement ens hem vist forçats i forçades a viure globalment.

Més que mai, pensam que l’educació i l’art s’han de donar la mà i s’han de convertir en grans aliats de la comunitat educativa per a facilitar espais de reflexió, diàleg i pensament crític, on totes les veus tenguin cabuda i es permeti l’experimentació lliure per a aconseguir aprenentatges significatius i generar una gran xarxa d’experiències i diversitat de mirades que ens enriqueixin com a subjectes, però també com a comunitat.

Tancam aquest curs 2021-2022 molt satisfetes per la gran implicació del professorat i l’alumnat que s’ha interessat i participat al llarg d’aquests mesos en el projecte digital “La Persiana”. Feim un balanç molt positiu del que ha suposat treballar al voltant de les diferents càpsules del projecte. Cada una amb el seu plantejament singular i específic ha permès tractar i aprendre sobre temes socials actuals a través de l’art contemporani i des d’un punt de vista crític i actiu.

Volem compartir amb totes i tots vosaltres les increïbles i captivadores respostes al #Repte1 que ens han fet arribar les i els alumnes dels cinc grup classe de 1r d’ESO de l’IES Alcúdia, que han desenvolupat des de l’assignatura de Música i sota la coordinació de la seva professora, Margalida Villalonga Noceras, a partir de la paraula clau bombolla i l’art d’acció com a metodologia de treball (càpsula 1). A continuació podeu veure les diferents peces audiovisuals, totes amb les seves particularitats i idiosincràsia, que cada grup ha creat de manera col·laborativa per a convidar-nos a reflexionar sobre bombolles que de vegades ens aïllen, inquieten, angoixen i violenten; però que també tenen la capacitat de ser capgirades i transformades per a convertir-se en elements de cohesió, canvi i alliberament!

Moltes gràcies per la vostra gran implicació i enhorabona per la gran tasca que heu realitzat!

Resposta al #Repte 1 – 1r d’ESO A:

 

Resposta al #Repte 1 – 1r d’ESO B:

 

Resposta al #Repte 1 – 1r d’ESO C:

 

Resposta al #Repte 1 – 1r d’ESO D:

 

Resposta al #Repte1 – 1r d’ESO E:

* * *