• Impartit per

    • Cecilia Segura
  • Quan

    • Divendres 10, 17, 24 i dissabte 11, 18 i 25 de novembre de 2017
  • Horari

    • Divendres 10, 17 i 24 de novembre
    • de 16 a 20 h
    • Dissabtes 11, 18 i 25 de novembre
    • de 10 a 15 h
  • Preu

    • 190 €
  • Nre. d'alumnes

    • 10
Activities

Serigrafia diversa

10, 11, 17, 18, 24 and 25 November 2017
Workshops and courses

La serigrafia és una de les tècniques més atractives i versàtils de la gràfica contemporània. Destaca sobretot per la facilitat d’ús del color, però també per la simplicitat del seu procés i perquè pot aplicar-se damunt multitud de materials.

A això també cal afegir que és fàcilment adaptable a les necessitats de cadascú. El present taller va dirigit a persones amb inquietuds creatives, artistes, dissenyadors, il·lustradors, docents o estudiants d’art que vulguin desenvolupar un projecte en serigrafia artística.

Objectius:

Durant el curs s’abordarà el procés serigràfic en la seva totalitat, des de la preparació dels fotolits, preparació de les pantalles i la seva estampació final. A més, l’assistent tindrà la possibilitat d’experimentar amb diversos tipus de paper, materials tèxtils i altres suports rígids, posant especial atenció a les necessitats específiques que requereix la utilització de cadascun.

El marc de treball se situarà en la frontera entre l’art i el disseny. Cada participant desenvoluparà un projecte personal que podrà estar vinculat a diferents disciplines com la pintura, l’art gràfic, el disseny tèxtil o la poesia visual, entre altres.

En finalitzar el curs, a més d’haver adquirit els coneixements necessaris per a realitzar un projecte en serigrafia artística, la idea és dur-se’n tant unes proves com estampacions acabades, juntament amb un dossier de documentació, que detallarà els continguts explicats, materials i proveïdors.

Programa:

Introducció al procés serigràfic. Preparació d’originals, autografiats/impresos. Pantalles i emulsionat. Insolació i revelatge. Classes de tintes, additius i preparació del color. Estampació i registre: paper, tèxtil i altres suports. Infraestructura de taller. Anàlisi de treballs realitzats. Lliurament de documentació. La serigrafia, un art del S. XX.

Cada participant proposarà un projecte de treball lliure, que utilitzarà o bé suport paper o bé suport tèxtil. Per a facilitar el desenvolupament del taller es recomanarà un format aproximat d’A3, encara que casos especials podran requerir formats diferents. S’intentarà que la complexitat dels treballs proposats sigui coherent amb la durada i característiques del curs. De forma paral·lela, es convidarà els assistents a experimentar damunt altres suports diferents del triat, amb propostes més ràpides de fàcil execució.

Cecilia Segura. Mallorca

Llicenciada en Història de l’Art, tècnica superior en edició d’art, ha realitzat el curs d’estudis avançats a la Universitat de Barcelona, dins el programa de doctorat Comunicació Art Educació. Ha estat becada en diverses ocasions per a realitzar estudis a l’estranger. Ha assistit al Central Saint Martins College of Art de Londres.

Artista multidisciplinària i eclèctica, ha desenvolupat el seu treball principalment en el camp de la instal·lació, creant narratives espacials en les quals combina imatges, texts, objectes i so. Ha realitzat projectes d’intervenció específica en diferents espais com “Vibratio” al Casal Solleric de Palma, “El nido de Aracne” a la Sala d’exposicions de Picanya, “Andrómeda” a l’Espacio Tangente de Burgos i “Mundo-Loca” a l’Espai de Vidre de Palma. Apassionada pel material imprès també investiga les possibilitats de la gràfica més enllà de l’estampa experimentant amb nous formats i suports.

Actualment viu a Palma, on combina al seu estudi el treball creatiu amb la docència artística. Ha impartit tallers monogràfics a diverses institucions, centrant-se en l’ensenyament de la serigrafia, tècniques de transferència i llibre d’artista. Des de 2014 i sota el nom de Tony Velonis ve desenvolupant un projecte personal dedicat a la difusió de la tècnica serigràfica i altres processos afins.

Més informació: http://tonyvelonis.com/