Què
- Projecció exterior, damunt l'Edifici Moneo de la Fundació de la sèrie danesa "The Architect"
Debat i preàmbul
- A les 21.30 h, l'escriptor i politòleg, Pablo Simón, donarà algunes claus de les polítiques d'habitatge a Europa i de la trama del film.
Dia i hora
- Dijous 27.07 a les 22 h
Entrades
- Aforament complet
Preu
- Activitat gratuïta
Atlàntida Mallorca Film Fest i la Fundació, presenten!
The Architect
És editor de la plataforma d'anàlisi política Politikon, on també ha realitzat publicacions conjuntes, i és coautor de La urna rota i El muro invisible. El 2018, va publicar l'assaig El príncep modern on, fent una picada d'ullet a Nicolás Maquiavel en el títol, analitza els principals debats de la política actual.7 8
Per la seva especialitat en els sistemes de partits i els sistemes electorals, Simón és col·laborador en diversos mitjans de comunicació com el diari El País, la revista Jot Down, els canals de televisió La Sexta i Televisió Espanyola, o l'emissora de ràdio Cadena SER1 .
SINOPSI:
La millor sèrie de l’últim festival de Berlín és una obra distòpica amb una extraordinària planificació en què una jove arquitecta es veu obligada a viure de lloguer en un garatge a causa de l’augment dels preus de l’habitatge.
https://atlantidafilmfest.com/cat/events/projection/the-architect
SOBRE EL FESTIVAL:
L’Atlàntida Film Fest va néixer fa 12 anys com el primer festival de cinema online al nostre país i ho va fer amb una missió: donar a conèixer al públic les millores pel·lícules internacionals que no trobaven lloc a les sales. El primer objectiu va ser la visibilitat, el segon: donar prestigi a la finestra d’Internet i posteriorment va arribar Mallorca. Avui, l’Atlàntida és el festival híbrid més important del món que, en la seva 11a edició va superar els 750.000 espectadors en la seva doble seu: una setmana a Mallorca i un mes a Filmin. A Mallorca han vingut figures internacionals tan rellevants com Judi Dench, Ken Loach, Vanessa Redgrave, Stephen Frears, Roland Joffé, Barbara Broccoli, Boris Pahor, Barbet Schroeder així com els directors nacionals més rellevants. L’Atlàntida ha estat escollit Millor Festival de les Illes Balears (Observatori de la Cultura).
L’interior de la ciutat del futur és un lloc car, alienant i buit, llevat dels maniquís vius i els dependents de la botiga que, fins i tot en espais aparentment públics, intimiden aquells que s’atreven a comprar coses. La Julie és arquitecta. Té sort perquè treballa per a un reconegut despatx d’arquitectura, encara que només sigui com a becària de cafè. Quan es licita un gran projecte per construir mil pisos al centre d’Oslo, té una idea: per què no convertir en edificis residencials els aparcaments subterranis que estan buits al centre de la ciutat sense cotxes? Una solució sostenible basada en les necessitats que conservaria els recursos. De totes maneres, els lloguers mitjans s’han tornat inabastables per a la majoria de les persones treballadores. Naturalment, en aquests pisos no hi ha finestres, però això és un avantatge donat l’alt preu del vidre. A més, a Berlín, se sent, més gent ja viu sota terra que a dalt.
Aquesta sèrie de debut del duo de guionistes Nora Landsrød i Kristian Kilde i la directora Kerren Lumer-Klabbers és una sàtira clara i negra sobre un futur massa proper, en algun lloc entre “Brave New World” i “The World of Interiors”.
https://www.berlinale.de/en/2023/programme/202311745.html