Biblioteca Pilar Juncosa

La figura, l’obra i el context cultural de Joan Miró.

Activitat a la Biblioteca Pilar Juncosa:
dimarts 25 de gener a les 10.30h tindrà lloc a la biblioteca la tercera entrega de l’activitat “Llegir juntes: converses artístiques amb les dones del barri”. Es recomana als usuaris que necessitin silenci per a estudiar o treballar acudeixin a la biblioteca a partir de les 12:30h. En aquesta ocasió tractarem la vida i l’obra de la pintora italiana Artemisia Gentileschi.

 

La biblioteca Pilar Juncosa està especialitzada en art contemporani i, en particular, en la figura, l’obra i el context cultural de Joan Miró. La biblioteca està oberta al públic i té una secció específica a la pàgina web de la Fundació. Actualment, el catàleg intern de la biblioteca es troba en procés d’incorporació al Catàleg Bibliogràfic Col·lectiu de les Illes Balears (CABIB). El fons està constituït per més de 20.000 documents, entre monografies, catàlegs d’exposició, materials audiovisuals o multimèdia i revistes nacionals i internacionals. El creixement és constant gràcies a les adquisicions mitjançant compra, donació, publicacions pròpies i l’intercanvi bibliotecari amb altres centres.

Fons documental

L’arxiu documental de Joan Miró comprèn correspondència, hemeroteca, fotografies, llibres procedents de la biblioteca personal de Miró i material heterogeni. La correspondència està constituïda per cartes adreçades a Miró per artistes, arquitectes, escriptors i amics, les quals suposen uns 800 documents. L’hemeroteca comprèn devers 11.000 documents, entre els quals destaquen els vuit volums d’articles de premsa nacional i internacional sobre Miró publicats entre 1918 i 1958. La recopilació d’articles sobre Miró ha tingut continuïtat fins avui. També s’hi conserven 479 llibres de la biblioteca personal de Miró. A més, la Fundació atresora unes 20.000 fotografies, anotacions i un conjunt de documents heterogenis relacionats amb Miró.

Horari i serveis

Contacte

Biblioteca i arxius
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 701 420
Fax +34 971 702 102
biblioteca@miromallorca.com

La biblioteca està situada a l’espai central de la planta -1 de l’edifici Moneo i es troba distribuïda en tres altures.

El seu horari d’obertura és de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dimarts, dimecres i dijous, també de 15.30 a 18 h. Entre les 9 i les 10 h, els usuaris de la biblioteca que hi vulguin accedir, hauran de trucar al timbre de la Fundació per a què els obrin l’aparcament o la porta d’entrada

És de lliure accés i s’atenen les peticions que arribin dels usuaris per a investigació i consulta. Cal fer-nos arribar la petició sol·licitant cita prèvia a través del correu electrònic biblioteca@miromallorca.com  o cridant al telèfon de la Fundació.

Serveis:

 • Sala de consulta amb 26 espais de lectura, 1 punt d’accés informàtic i 1 punt de visualització i àudio de vídeo en format DVD i VHS, i de so en CD.
 • Biblioteca de lliure accés segons classificació temàtica.
 • Consulta en sala del catàleg bibliogràfic
 • Accés al programa de gestió museogràfica MuseumPlus
 • Accés restringit als arxius i fons documentals de Joan Miró únicament a investigadors acreditats.
 • Servei de reprografia i accés a Internet.
 • Zona WI-FI.

Fons:

 • Biblioteca de llibres i catàlegs d’art dels segles XX i XXI
 • Biblioteca sobre Joan Miró i el seu context cultural
 • Biblioteca Personal de Joan Miró
 • Arxiu documental de Joan Miró (correspondència, anotacions, fotografies…)
 • Hemeroteca (recull de premsa històrica relacionada amb Joan Miró des de l’any 1918 fins a l’actualitat)
 • Revistes d’art contemporani
 • Biblioteca infantil

 

© Pep Escoda