• Impartit per

    • Cecília Segura
  • Nom del taller

    • Esborralls i màcules. Experiments en serigrafia i transfer
  • Dates

    • Del 12 al 17 de juliol de 2021
  • Horari

    • De dilluns a divendres de 9 a 15h, dissabte de 10 a 14h
  • Nombre d'alumnes

    • 10 persones
  • Preu del taller

    • 140 €
  • Inscripcions

    • COMPLET
Activitats

T1. Esborralls i màcules. Experiments en serigrafia i transfer

Dirigit per Cecília Segura. Del 12 al 17 de juliol de 2021

12 — 17 juliol 2021
Tallers i cursos

Segura és una artista multidisciplinària, apassionada pel material imprès, investiga les possibilitats de la gràfica més enllà de l’estampa experimentant amb nous formats i materials.

Encara que avui dia existeixen molts dispositius capaços d’imprimir sobre qualsevol superfície, la serigrafia i la transferència són tècniques barates i de fàcil aplicació. No requereixen massa recursos i són combinables entre si, a més d’amb altres tècniques i materials artístics. Les seves capacitats expressives són àmplies i possibiliten un treball per capes com en l’entorn digital. Per això, són idònies per a materialitzar imatges digitals i dotar-les d’una certa corporeïtat.

Objectius
Es tracta d’un taller de gràfica experimental en el qual la serigrafia i la transferència s’utilitzaran i combinaran de manera oberta, més enllà dels processos d’edició. El taller planteja la creació d’imatges úniques i irrepetibles, a partir de la superposició d’elements generats mitjançant les diferents tècniques gràfiques, on l’atzar i l’error jugaran un paper fonamental.

Durant el taller es mostraran les eines necessàries per a combinar elements, com il·lustracions, fotografies, masses de color, textures o texts sobre diferents suports.

El taller és apte per a tots els nivells i va dirigit a artistes, dissenyadors, il·lustradors o estudiants d’art que vulguin o bé una presa de contacte general o bé aprofundir en algun dels seus aspectes.

Programa
I. Serigrafia. El procés serigràfic, degradats, monotips, tintes especials, generació d’errors.
II. Transferència. Per dissolució o adhesió.
III. Xerrada teòrica “La màcula forçada. L’error com a principi”.
IV. Anàlisi de treballs. Documentació i proveïdors.

Cada participant plantejarà un projecte personal que desenvoluparà mitjançant la combinació de les tècniques proposades. Es posarà l’accent principalment en la creació de sèries d’obres equivalents però no iguals, de manera intuïtiva, partint només d’una certa planificació. A més, es disposarà d’elements ja preparats d’ús comú, per a ser utilitzats en els treballs si es desitja.

De manera paral·lela, s’elaborarà un treball col·lectiu entre tots els participants en el qual es potenciarà la combinatòria i l’aleatorietat. Finalment el taller el completaran una xerrada sobre creadors que treballen en àmbits similars i una revisió de la documentació adjunta que es lliurarà.

 

Cecília Segura

Mallorca. és llicenciada en Història de l’Art, tècnica superior en Edició d’Art i ha realitzat el curs de doctorat a la Universitat de Barcelona, dins el programa “Comunicació Art Educació”. Ha estat becada en diverses ocasions per a realitzar estudis a l’estranger i ha assistit a Central Saint Martins College of Art de Londres.

Artista multidisciplinària, apassionada pel material imprès, investiga les possibilitats de la gràfica més enllà de l’estampa experimentant amb nous formats i materials. Principalment ha desenvolupat el seu treball en el camp de la instal·lació, creant narratives espacials en les quals combina imatges, texts, objectes i so. Ha realitzat projectes d’intervenció específica a diferents espais com “Vibratio” al Casal Solleric de Palma, “El niu d’Aracne” a la Sala d’exposicions de Picanya, “Andròmeda” a l’Espacio Tangente de Burgos i “Món-Boja” al Casal Balaguer de Palma. Ha participat també en diverses exposicions individuals i col·lectives.

Actualment viu a Palma on combina al seu estudi el treball creatiu amb l’edició d’art per a altres artistes. Ha impartit tallers monogràfics a diverses institucions, centrant-se en l’ensenyament de la serigrafia, les tècniques de transferència i el llibre d’artista. Des de 2014, i sota el nom de Tony Velonis, ve desenvolupant un projecte personal dedicat a la difusió de la tècnica serigràfica i altres processos afins.

Més informació: https://tonyvelonis.com