Programació d’activitats 2025
Dins l'apartat d'activitats i esdeveniments que al llarg de tot el 2025 es duran a terme a la Fundació, cal destacar els cicles de música clàssica i contemporània amb músics de la talla del tenor Joan LLiteres o Héctor Parra, entre altres. La segona edició del Simposi sobre Joan Miró, la dansa i el cinema, entre altres interessants esdeveniments vinculats amb Sant Joan i les noves exposicions, marcaran un 2025 que de ben segur atreurà el públic local.
Música _ Constel·lacions Miró
Música _ Recital del tenor Antoni Lliteres
Recital del tenor mallorquí Antoni Lliteres, Marta Bauzà i Jesús Blanco / 31 de maig de 2025
D’Artà (Mallorca), Antoni Lliteres es forma al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, al Conservatori Superior del Liceu i al Conservatori Superior de les Illes Balears.
Posteriorment continua treballant amb Juan Lomba (Escola Superior de Cant de Madrid) i Darrell Babidge (The Juilliard School of Music NY); i repertori amb Marta Pujol, Marco Evangelisti i Giulio Zappa, entre d’altres. Realitza Masterclasses amb Teresa Berganza, Fiorenza Cedolins, Dolora Zajick, Jaume Aragall i Joan Pons. El 2018 obté el 3r Premi al Concurs Josep Mirabent i Magrans, i el 2019 el 1r Premi al Concurs Internacional de Cant Ciutat de Logronyo.
A l’àmbit de la música sacra ha interpretat El Messies de G.F. Händel, la Missa de la Coronació i el Requiem de W.A. Mozart, el Messa di Glòria de G. Puccini, la Petite Messe Solennelle de G. Rossini, i la 9a Simfonia de L. V. Beethoven, entre d’altres. I en el pla operístic, el 2019 es converteix en el primer mallorquí a debutar al Teatre de La Zarzuela amb rol protagonista (Shakespeare) a El somni d’una nit d’estiu de J. Gaztambide, dirigit per Miguel Ángel Gómez-Martínez.
Conferències _ II Simposi sobre l’obra de Joan Miró
28 i 29.03.25 (Pendent de confirmació)
Sant Joan 2025 _ El ceremonial de colors
24.06.25 (Pendent de confirmació)
La festa de Sant Joan sempre és molt especial, però enguany es presentarà una proposta innovadora i artística que ens la podrem menjar. La idea sorgeix del conegut col.lectiu denominat Els catalans de París. Un grup heterogeni d’artistes catalans instal.lats a París que, entre 1969 i 1973 realitzaven accions artístiques col.lectives que denominaren Cérémonials.
Convocats per Miralda, Joan Rabascall, Jaume Xifra, Benet Rossell i Dorothée Selz a diferents espais públics de França i Alemanya, el públic hi va col·laborar activament. Es tractava de rituals col.lectius on l’element cromàtic era fonamental: amb menjars de colors, música i trajectes ritualitzats que invocaven la necessitat d’una profunda transformació social.
Contacte
Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
comunicacio@miromallorca.com
Altres activitats i esdeveniments
- Palma Dansa
- Atlàntida Film Fest
- ACA
- Lliurament Premis i beques Pilar Juncosa 2026