Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Painting-Poetry / Peinture-PoésieFundació Joan Miró

Torna, una setmana més, El llibre de la setmana! En aquesta nova entrega, presentam el llibre Painting-Poetry / Peinture-Poésie (Fundació Joan Miró, 2020), el quart volum de la col·lecció Miró Documents; i és que des de l’any 2014 les investigacions sorgides de la Càtedra Miró (Fundació Joan Miró; UOC) són recollides per aquesta col·lecció de publicacions científiques. Trobareu la col·lecció completa a la Biblioteca Pilar Juncosa!

Painting-Poetry / Peinture-Poésie és una aproximació a la relació indeslligable entre pintura i poesia que caracteritza l’obra mironiana. A través dels deu articles que conformen el llibre s’incideix especialment en la influència que rep Miró de la poesia catalana i francesa: Paul Éluard, René Char, Robert Desnos, Tristan Tzara, J.V. Foix, Salvador Espriu, Joan Brossa o Joan Salvat-Papasseit són alguns dels noms destacats.

Ens parlaran de la intenció poètica de la pintura mironiana referents acadèmics com Robert Lubar, Margit Rowell, Élisa Sclaunick o Pilar Cabañas. El pintor català destaca per haver fet desaparèixer la línia divisòria entre pintura i poesia aconseguint que les sensacions que es deriven d’un text poètic puguin originar-se de forma plàstica, abandonant el mitjà de la paraula per néixer directament de la matèria.

La publicació està escrita en anglès i francès, així que serà una bona manera de practicar idiomes al mateix temps que aprenem continguts sobre Miró i la seva obra. No us la perdeu!

* * *