Impartit per
- Toni Amengual
Nom del taller
- T1. Càmera, paper, fotollibre. El fotollibre com a eina de creació i difusió del treball fotogràfic
Dates
- Del 25 al 30 de maig 2020
Horari
- De dilluns a divendres de 9 a 15 h, dissabte de 10 a 14 h
Nombre d'alumnes
- 12
Preu del taller
- 140 €
“CANCEL·LAT fins a nou avís” T1. Càmera, paper, fotollibre. El fotollibre com a eina de creació i difusió del treball fotogràfic
Dirigit per Toni Amengual, del 25 al 30 de maig de 2020
Davant la situació excepcional provocada pel coronavirus COVID-19 i atenent les mesures anunciades pels organismes competents, la Fundació s'ha vist obligada a cancel·lar, fins a nou avís, el primer dels seus tallers d'estiu. Disculpin les molèsties.
En un món saturat de pantalles on consumim fotografia de manera compulsiva cobra molt de sentit continuar publicant fotografies en paper. Observar a un altre ritme i gaudir de l’experiència física del llibre i la fotografia impresa. Des de fa poc més d’una dècada el fotollibre s’ha convertit en el format principal de difusió de la fotografia contemporània.
Amb una àmplia experiència en la publicació de fotollibres, tant propis com d’altres, en aquest taller Toni Amengual proposa crear un grup de treball per a conèixer i posar en pràctica totes les eines i fases de producció del format fotollibre, des de la idea, la realització i la producció fins a com presentar i difondre el resultat final una vegada publicat.
Objectius
L’objectiu d’aquest taller és conèixer i posar en pràctica totes les fases de creació d’una publicació fotogràfica/fotollibre fins a la seva difusió. El taller es durà a terme a l’espai de la Fundació Miró Mallorca, aprofitant les seves instal·lacions i el seu entorn privilegiat per a la creació.
Programa
Part 1. Introducció i presentació del taller.
Visualització dels treballs dels participants a través dels seus portafolis.
Part 2. Creació d’un assaig fotogràfic als espais de la Fundació.
Revisió d’idees a desenvolupar fotogràficament.
Producció i revisió de material fotogràfic realitzat.
Part 3. Edició del material fotogràfic realitzat. Maquetació i impressió en un format de fotollibre/fanzín. Al mateix temps de les tasques de creació posarem en marxa l’estratègia de comunicació i difusió per a la presentació pública del taller i de la peça final realitzada.
Part 4. Presentació pública. Final de l’experiència i el treball publicat.
Requisits
Cada participant ha de dur la seva càmera o telèfon mòbil com a eina de treball. Més que la tècnica ens interessa la creativitat. La Fundació disposa d’algun ordinador amb els programes d’edició d’imatges i maquetació, encara que seria convenient que els participants que disposin d’ordinadors portàtils els duguin.
Toni Amengual. Mallorca, 1980
Després de llicenciar-se en Biologia per la Universitat de Barcelona (2003), cursa estudis de fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (1999-2002) i un màster en Fotoperiodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (2003), i decideix dedicar la seva vida a l’estudi de l’espècie més complexa del planeta i a la qual pertany: l’Homo sapiens.
La fotografia s’ha convertit en la disciplina de treball perfecta per a aquesta finalitat. De llavors ençà, Amengual ha treballat de manera independent sobre les relacions humanes i la relació dels humans amb el seu entorn i el món actual.
El seu treball ha tingut un gran reconeixement en el format del fotollibre. Les seves publicacions han rebut reconeixements com el premi PhotoEspaña al millor llibre autoeditat l’any 2015 i el premi ArtsLibris Banc Sabadell (2015, 2019). El seu darrer fotollibre, Flowers for Franco, ha estat finalista entre els millors fotollibres de l’any a PhotoEspaña i Les Reencontres d’Arle. Seleccionat per la revista Time com un dels millors 30 fotollibres del 2019, la seva obra forma part de col·leccions i biblioteques entre les quals destaquen: CCCB, MACBA, MOMA NY, Foto Collectania i el Victoria & Albert Museum de Londres.
Més informació: Toni Amengual