Contacte

Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
comunicacio@miromallorca.com

Angel Juncosa Aysa ha estat membre actiu del Patronat de la Fundació des de la seva constitució l’any 1984, per desig exprés de Joan Miró. Va formar part de la Comissió de Govern des del 1984 al 2018. En una carta del 24 de gener de 1987 Pilar Juncosa el va designar com a una de les persones de màxima confiança per gestionar els recursos generats per la donació del seu fons personal i que faria possible la construcció de l’Edifici Moneo i la creació dels Premis i Beques Pilar Juncosa & Sotheby’s. 

Fill d’un dels germans de Pilar Juncosa, Àngel Juncosa Iglesias, qui també va ser vocal nat del Patronat i va participar en la construcció del Taller de Miró a Mallorca amb la producció del mobiliari dissenyat per Josep Lluís Sert. Angel Juncosa Aysa ha continuat la tradició del seu pare des de la seva especialització en el camp del disseny i l’arquitectura d’interiors, fent donacions de material i assessorant des de la Comissió d’Arquitectura en qüestions relacionades amb la gestió i conservació dels edificis que conformen la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. 

Des del primer dia Angel ha estat al costat de Miró i el seu llegat i ha vetllat perquè es compleixin els desitjos que Joan Miró i Pilar Juncosa varen expressar en vida i que es recullen als Estatuts de la Fundació, en la creació d’un centre viu i dinàmic, obert als nous artistes i a la preservació i difusió de l’obra mironiana. Sempre present a les inauguracions d’exposicions, tant de Miró com de joves artistes, Juncosa Aysa ara continuarà la seva tasca com a Patró Emèrit, sense vot però amb la mateixa veu i entusiasme, en la seva contribució al bon funcionament de la Fundació.

* * *