Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Querido Salvador, Querido Lorquito: Epistolario 1925-1936 – Víctor Fernández i Rafael Santos Torroella (ed.)

El llibre d’aquesta setmana és Querido Salvador, Querido Lorquito: Epistolario 1925-1936 (Elba, 2013). Com deveu haver endevinat, avui els protagonistes de la secció seran Salvador Dalí i Federico García Lorca, dos artistes coetanis a Joan Miró.

Els dos joves es conegueren l’any 1923 a la “Residencia de Estudiantes” de Madrid, un centre de creació i d’intercanvi científic i artístic de l’Europa d’entreguerres. Aviat els va unir una forta amistat i qui sap si alguna cosa més…

L’epistolari entre els dos artistes vos permetrà apropar-vos a la seva relació. Es tracta del primer recull complet de la correspondència entre Lorca i Dalí, a les quals se sumen les que Lorca va creuar amb la germana i amb el pare del pintor català, així com amb Lídia de Cadaqués, un els personatges mítics de l’univers dalinià.

Com podreu llegir a la contraportada:

En aquestes cartes, Lorca ens mostra el millor de si mateix i de la seva poesia, tractant de seduir amb la paraula a un Dalí que vol estar a l’altura intel·lectual del poeta i que, per això, desplega tot el seu enginy i sentit de l’humor. En elles veiem com Dalí absorbeix la poesia de Lorca i la incorpora al seu propi geni i com Lorca s’impregna de la bogeria surrealista de Dalí per enriquir la seva forma de captar la realitat.

Si voleu indagar més en la relació entre aquests dos artistes només heu de visitar la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *