Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Feito : Obra 1952-2002 – Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Aquesta setmana, en homenatge al pintor avantguardista Luís Feito, dedicarem la secció al llibre Feito : Obra 1952-2002. Es tracta del catàleg de l’exposició homònima organitzada pel Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, i que abarca mig segle del recorregut artístic del pintor. Aquesta mostra antològica, a més de ser exposada a Madrid, va ser acollida al Casal Solleric (l’obra sobre tela) i a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca (l’obra sobre paper) del setembre a l’octubre de 2002.

Potser perquè Feito tenia una vessant mística (va estar alguns anys estudiant al seminari), coincideix amb Miró en dotar a l’art d’una dimensió inassolible des de l’enteniment intel·lectual. El llenguatge de la pintura és autònom, capaç per ell mateix de generar experiències emocionals. Partir de conceptes i teories racionals d’anàlisi i interpretació de l’art no fa sinó coartar i interferir en l’alliberament del seu potencial expressiu.

Una de las plagas del siglo en el arte es la invasión del intelectual, que llega con sus ideas y sus palabras y arrasa con todo (Feito, 2001)

Aquest fragment i altres textos els trobareu al llibre Feito : Obra 1952-2002, veniu a la Biblioteca Pilar Juncosa per continuar coneixent l’obra d’aquest pintor!

* * *