Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Entender de arte y antigüedades : Guía práctica del coleccionista Beatrice d’Orléans i José M. Carrillo de Albornoz

Aquesta setmana destacam el llibre Entender de arte y antigüedades : Guía práctica del coleccionista (Belacqua, 2004). Encara que aparentment sigui un llibre molt especialitzat, si donam una ullada a l’índex veurem que té seccions que poden resultar útils a qualsevol persona interessada en el món de l’art.

Trobarem capítols molt variats com El mercado del arte y el coleccionismo (galeries, antiquaris, fires d’art, subhastes, taxacions…), El mundo de los museos y las colecciones públicas y privadas (funció dels museus actualment, tipus de col·leccions…), El arte contemporáneo (maneres d’entendre l’art, què representen les avantguardes, grans artistes com Picasso, Dalí i Miró), El grabado (ex libris, litografia, serigrafia…), entre d’altres. Tots orientats, en darrera instància, a reconèixer, entendre i apreciar l’art.

És una monografia escrita des de l’experiència per dues personalitats de renom al nostre país. D’una banda, per Beatrice d’Orléans, qui va ser consellera delegada de la firma Christian Dior a Espanya durant 30 anys. D’altra banda, per José M. Carrillo de Albornoz, llicenciat en Dret, comissari d’exposicions, assessor d’inversions en art i fundador de la primera companyia d’assegurances d’art.

Ja disponible a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *