Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Posturas : El lenguaje corporal en el arte – Desmond Morris

Per aquesta nova entrega d’El llibre de la setmana, seguim amb l’autor de la setmana passada, ja que ens ha arribat la seva darrera publicació: Posturas : El lenguaje corporal en el arte (Blume, 2020).

En aquest assaig, Desmond Morris ens il·lustra sobre la importància del llenguatge corporal en l’art. Ens fa un anàlisi que aborda des de les figures prehistòriques als grafits i l’art contemporani, passant pels objectes romans i els frescos renaixentistes.

L’autor ens convida a fer una revisió de la història de l’art sota una nova perspectiva. Des d’una mirada antropològica para esment en les mirades, els gestos, l’expressió facial… La lectura d’aquest llibre ens dóna eines per a aprofundir en la interpretació dels símbols de la cultura visual, una habilitat que ens pot revelar tots els secrets que amaguen les teles.

Quin significat té una mà amb els dits separats? I una mà oculta entre la roba? Com es representa l’estatus d’un personatge? En quina postura es troben els personatges d’una obra perquè es consideri eròtica? Trobareu la resposta a aquestes i altres preguntes consultant aquest assaig, ja disponible a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *