Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

The Youngest Among Us All : Zao-Wou-Ki on Joan Miró – Galeria Mayoral

Aquesta setmana estam d’enhorabona, ja ha arribat el catàleg de l’exposició de la Galeria Mayoral sobre Joan Miró i Zao-Wou-Ki! Per a aquesta l’exposició, que encara es pot visitar a París fins el mes que ve, la Fundació ha prestat una obra. Es tracta d’un dibuix que Zao Wou-Ki va fer a Miró pel seu 85è aniversari i que li va dedicar amb aquestes paraules escrites amb tinta xinesa: Pour Joan Miró le plus jeune parmi nous tous. Val a dir que el xinès neix l’any 1921, Miró és 27 anys més major que ell!

L’exposició, que per sorpresa nostra han titulat The Youngest Among Us All : Zao-Wou-Ki on Joan Miróestableix una conversa entre els dos pintors que, després de conèixer-se a París, mantindrien una amistat tota la vida. Entre d’altres coses, els unia una concepció de la pintura indeslligable de la poesia i la seva sensibilitat pel gest i la llum. Així mateix, compartien amistats com l’arquitecte Josep Lluís Sert, qui també dissenyaria el taller de Zao Wou-Ki a Eivissa.

Al catàleg hi trobareu els textos Zao Wou-Ki and Joan Miró: Aesthetic Affinities i una entrevista a Joan Punyet Miró a càrrec de la comissària Salomé Zelic, així com el text Recollections of Françoise Marquet-Zao de Yann Hendgen. Així mateix, hi apareix una entrevista al director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon, i a l’artista portuguès Manuel Cargaleiro. Finalment, a l’apartat In the Artists’ Words, hi podreu trobar paral·lelismes entre les paraules dels dos artistes i fins i tot comprovareu a les fotografies que Joan Miró i Zao Wou-Ki s’assemblaven físicament!

Veniu a la Biblioteca Pilar Juncosa a llegir el llibre de la setmana!

* * *