Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Conversaciones con Jean Marie del Moral – Pere Antoni Pons

Aquesta setmana dedicam la secció al fotògraf francès Jean Marie del Moral, ja que l’editorial Ensiola ha publicat recentment el llibre Conversaciones con Jean Marie del Moral (2018), una entrevista dirigida pel periodista Pere Antoni Pons.

Encara que les fotografies de Jean Marie del Moral parlin per elles mateixes, les paraules ens poden revelar els secrets que s’amaguen rere l’objectiu. L’escriptor campaneter Pere Antoni Pons es trasllada a Ses Salines, on resideix Del Moral, per entrevistar-lo llargament. D’aquesta conversa n’emergiran, entre d’altres coses, les impressions que va suscitar Miró i la seva obra en un jove Jean Marie durant la sessió que va fer-li al Taller Sert l’any 1978.

Va ser tal l’impacte que va rebre el fotògraf al veure l’espai artístic de Miró, que decidí iniciar un projecte centrat precisament en els artistes i en l’espai que habiten. No en va, el capítol dedicat a Miró es titula El genio de Joan Miró : El nacimiento de un proyecto fotográfico.

En el estudio de Miró me di cuenta de que en un estudio todos los objetos, estén por el suelo, en la pared o encima de una mesa, todos están relacionados entre sí, cuentan algo del proceso creativo. También cuentan mucho de la obra del artista. (…) Quería que mi trabajo diera a ver lo banal, un papel tirado, una mancha, esas cosas falsamente insignificantes, esos objetos que son como puntos de partida para el imaginario, cohetes que llegan hasta la pintura. Quería que mis fotografías fueran palabras, ideas.

Si vos heu quedat amb ganes de saber els detalls d’aquella trobada ja podeu venir a cercar el llibre a la Biblioteca Pilar Juncosa! A més, conté un índex onomàstic que us facilitarà trobar totes les referències a Miró. Així mateix, hi ha altres capítols on Del Moral aborda temes molt diversos com la responsabilitat del fotògraf o la sobreabundància visual. No us el perdeu!

* * *