Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Miró & Jorn – Museum Jorn

Aquesta setmana el llibre seleccionat ha estat el catàleg de l’exposició Miró & Jorn que tengué lloc al Museum Jorn del 7 de febrer al 27 de maig de 2021. Per a aquesta mostra, la Fundació Miró Mallorca va prestar els tapissos de Miró i Royo que composen la sèrie Le lézard aux plumes d’or.

El Museu Jorn és un museu d’art situat a Silkeborg, Dinamarca. Acull les col·leccions adquirides per l’artista danès Asger Jorn (1914–1973) des de principis dels anys cinquanta fins a la seva mort el 1973. Jorn és conegut per les seves idees inconformistes de caire comunista, i per ser un dels fundadors del moviment Cobra. De fet, el trobareu a altres catàlegs com Miró & Cobra : The joy of experiment o European Stars : Miró & Cobra.

Sembla ser que Miró i Jorn no s’arribaren a conèixer, però és indiscutible la influència que l’artista català va exercir en Asger Jorn. L’exposició ha contraposat la relació estètica entre l’estil nòrdic de Jorn i el caràcter mediterrani de Miró, deixant al descobert els nexes d’unió i les similituds existents entre els dos pintors.

El catàleg inclou textos dels dos artistes, especialment d’Asger Jorn, així com de Joan Punyet i dels comissaris de l’exposició. L’edició del llibre està molt treballada, així que val la pena que vengueu a pegar-li una ullada. La Biblioteca Pilar Juncosa vos desitja una bona setmana!

* * *