Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Ad Reinhardt: “El arte es el arte y todo lo demás es todo lo demás” – Fundación Juan March

Seguim amb una nova entrega de la secció bibliogràfica de la Biblioteca Pilar Juncosa! En aquesta ocasió parlarem del mestre nord-americà de l’abstracció Ad Reinhardt, i és que fins el 16 de gener es pot visitar a Madrid l’exposició: Ad Reinhardt: “El arte es el arte y todo lo demás es todo lo demás”.

La Fundación Juan March, organitzadora de la mostra, presenta la primera monografia que es dedica a l’artista a Espanya i la primera retrospectiva completa a Europa des dels anys 80.

Ad Reinhardt va ser un pintor i escriptor que durant tota la vida va compaginar la docència amb la creació artística, ja que no volia haver de recórrer a vendre els seus quadres per sobreviure. A més d’impartir classes, publicava escrits a nombrosos diaris i revistes progressistes. Sempre fou un artista compromès i combatiu amb les qüestions ideològiques, polítiques i socials del seu temps. La seva pintura i els seus escrits tengueren una enorme transcendència pel minimalisme i l’art conceptual.

Apreciar la seva pintura requereix una detinguda observació que convida a la meditació. Segons l’artista Jordi Teixidor: Allò que no es veu és el que s’ha de veure. Són famosos els seus quadres monocroms que, contemplats amb la paciència suficient, acaben revelant algunes formes…

Si no feis comptes anar a Madrid en els propers dies, podreu consultar el catàleg d’aquesta exposició a la nostra biblioteca!

* * *