Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Damià Huguet, entre la poesia i el cinema – Damià Pons

La pell quan plou: Antologia poètica 1972-1996 – Damià Huguet

Aquest cap de setmana podreu gaudir d’horabaixes literàries de la mà del poeta que protagonitza la secció d’avui: Damià Huguet. Pels qui encara no el coneixeu, Damià Huguet va ser un artista polifacètic nascut a Campos l’any 1946 i mort prematurament al mateix poble l’any 1996, amb només 50 anys. A més de poeta, fou pintor, periodista, editor, fotògraf, activista i cineasta.

Visqué a Campos, un poble que durant el franquisme esdevingué un indret conservador i poc receptiu per un esperit inquiet com Huguet. Quan es compleixen 25 anys de la seva mort, l’artista campaner comença a sortir a la llum després d’haver estat silenciat tot aquest temps. Avui, és considerat un dels poetes més rellevants de la literatura catalana a Mallorca de la segona meitat del segle XX. Si en teniu ocasió, visionau el documental Ca meva amb arbres, dirigit per Miquel Àngel Raió i amb l’escriptor Sebastià Alzamora com a co-guionista, una bona manera de descobrir qui va ser Damià Huguet.

A la Biblioteca Pilar Juncosa hi trobareu Damià Huguet, entre la poesia i el cinema de Damià Pons (Lleonard Muntaner, 2010) i La pell quan plou: Antologia poètica 1972-1996 (Adia edicions, 2021). No vos els perdeu!

* * *