Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Palma : recull gràfic 1860-1970 Mª Magdalena Riera Frau

Aquesta setmana el llibre escollit versa sobre fotografia, concretament sobre la història documental de Ciutat. Es titula Palma : recull gràfic 1860-1970  i va ser publicat per l’editorial Efadós l’any 2011 sota la direcció de Mª Magdalena Riera Frau. Pitjant aquí en podreu consultar algunes pàgines.

El cert és que tots alguna vegada hem quedat bocabadats davant l’evolució urbana i la transformació del paisatge en veure fotografies d’èpoques passades. Nanda Ramón a la presentació del llibre ho expressa amb aquestes paraules:

Els espais on hem viscut tenen per a nosaltres una importància vital, i la visualització de les transformacions que ha patit el paisatge de la ciutat té un magnetisme inqüestionable per a aquells que l’habitam.

En aquest volum hi trobareu fotografies que vos resultaran familiars, com la postal de Cala Major que envià Pilar Juncosa a Joan Miró indicant-li on s’ubicaria casa seva.

El llibre és de tapa dura i té més de 800 pàgines així que hi trobareu representades totes les zones de Palma! Els continguts s’estructuren en els següents apartats:

  1. Urbanisme
  2. Turisme
  3. Institucions civils i militars
  4. Vida en societat i en religió
  5. Ensenyament
  6. Oci cultural i recreatiu
  7. Indústria, arts i oficis, i comerç

Veniu a la Biblioteca Pilar Juncosa a consultar aquest meravellós testimoni del pas del temps a la nostra ciutat!

* * *