Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

ReversosMuseo Nacional del Prado

Aquesta setmana tenim el plaer de presentar una nova adquisició. Es tracta del catàleg de l’exposició Reversos, que tengué lloc al Museo Nacional del Prado del 7 de novembre al 3 de març d’enguany i va ser comisariada per l’artista madrileny Miguel Ángel Blanco.

I és que el revers d’una obra d’art ens dóna molta informació i de vegades alguna sorpresa, tal i com li va passar al nostre restaurador mentre treballava amb una obra de 1960 i va descobrir que al revers s’hi amagava l’oli més antic de Joan Miró. Però no és aquesta l’obra de Miró que han escollit per aquesta exposició, quina pensau que pot ser?

L’exposició està estructurada en diferents àmbits que tracten aspectes relacionats amb la part oculta dels quadres. Comença amb El artista tras el lienzo, secció protagonitzada sense cap dubte per Velázquez i les seves menines. Segueix amb Esto no es una trasera, parafrasejant Magritte, una secció que se centra amb els jocs òptics i els trompe-l’œil. A continuació la secció De espaldas frente a la pintura analitza la relació espacial entre l’obra d’art i l’espectador. I així, fins a deu diferents àmbits van organitzant les obres exposades en aquesta mostra.

Les obres exposades són d’artistes de diferents períodes: Van Gogh, René Magritte, Lucio Fontana, Pablo Palazuelo, Antoni Tàpies, Sophie Calle, Vik Muniz, José María Sicilia, Max Liebermann…

A més, el catàleg compta amb cinc textos, el darrer dels quals pertany al comissari:

  • Anverso/reverso (Vísctor I. Stoichita)
  • Lo real y su doble (Ramón Andrés)
  • Solo para mis ojos (Ana González Mozo)
  • Entre lo visible y lo oculto (Antonio Muñoz Molina)
  • Donde no llega la luz (Miguel Ángel Blanco)

Si voleu gaudir d’una lectura d’allò més interessant aquestes vacances de pasqua, veniu a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *