• Dates

    • 30 maig — 8 setembre 2019
  • Inauguració

    • 30 maig 2019
    • 17:00
Exposicions

“Miró à Majorque. Un esprit libre”

30 maig — 8 setembre 2019

El Museu Nacional de Belles Arts de Quebec aposta pel Miró més salvatge

El salvatgisme és una altra cara del meu personatge. Ja ho sé. Naturalment, si estic en societat no puc parlar brutalment i em poso, si vostè vol, una espècie de màscara.
Joan Miró a Georges Raillard. El color dels meus somnis. Converses amb Georges Raillard, Traus, Barcelona 2009.

Aquesta exposició de Joan Miró, que arriba al Musée National des Beaux-Arts du Québec (MNBAQ) després de viatjar a Seül, Bolonya, Torí i Mallorca, ofereix un conjunt de claus per aproximar-nos a l’esperit i al pensament de l’artista. És impossible acostar-se a la seva figura sense parlar de la gran afecció que sent per la seva terra i la seva identitat, aspectes que influeixen de manera molt directa en la seva obra.

L’exposició la constitueixen una part important dels fons de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, que s’ha instal·lat a les noves sales d’exposicions temporals del Pavillon Pierre Lassonde dissenyat per l’estudi d’arquitectura OMA (Office for Metropolitan Architecture) de Rem Koolhas amb Provencher Roy Architectes de Montreal.

DOSSIER DE PREMSA

Vídeo oficial MNBAQ

El Musée national des beaux-arts du Québec (MNBAQ) està situat dins el gran parc urbà Champs-de-Bataille al cor de la ciutat, amb vistes sobre el riu Saint-Laurent. El museu es va fundar l’any 1933 i consta de quatre edificis singulars, el més antic una antiga presó del segle XIX, rodejats d’un jardí d’escultures. Actualment la seva col·lecció permanent compta amb més de 39.000 obres (pintura, escultura, dibuix, fotografia, estampes i arts decoratives) produïdes al Quebec o per artistes locals i remuntant-se fins el segle XVII, amb la missió de donar a conèixer i conservar l’art del Quebec de totes les èpoques.

L’edifici del Pavillon Pierre Lassonde, inaugurat l’any 2016 i situat a la Grande Allée, uneix la ciutat amb el paisatge del parc Champs-de-Bataille i es converteix en la porta d’entrada del complex museístic, duplicant la seva superfície expositiva. El concepte arquitectònic parteix d’aquesta idea d’integrar la natura i els voltants amb l’edifici, amb una potent imatge que resulta del simple gest d’aixecar la construcció de forma escalonada generant una estructura flexible i transparente.