EducaMiró

La màgia del blau. 2a sessió

Publicat el 13 abril 2019

Aquest dissabte hem realitzat la segona sessió del taller familiar “La màgia del blau”, emmarcat dins el programa Mons creatius de primavera i dirigit, en aquesta ocasió, a famílies amb nines i nins d’entre 3 i 6 anys. És un taller dissenyat i executat per Irene Gayà i Maria Aparicio, integrants de l'equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca, i té com a punt de partida el color blau, un color que sempre va fascinar Joan Miró.

Envoltats del blau del mediterrani, ens hem submergit en un món ple de llum i fantasia que ens ha permès descobrir un quadre ben enigmàtic que va pintar Joan Miró l’any 1925. Allà l’artista, sota una gran pinzellada blava, va escriure subtilment Ceci est la couleaur de mes rêves, fent palès el vincle tant fort que va tenir durant tota la seva vida amb aquest color.

Seguint el rastre d’unes misterioses esquitxades hem arribat fins a un gran tríptic ubicat dins l’Espai Estrella del nostre museu. Hem descobert que aquestes grans teles estan inacabades i sembla que Miró tenia la intenció de que el color blau invaís tota la composició. Junts hem suggerit que es podrien tractar d’uns immensos paisatges i hem acceptat un encàrrec importantíssim del pintor: crear moltíssims animalons per habitar-los.

Per inspirar-nos hem fet tots plegats una volteta pels jardins de la Fundació. Un cop plens d’idees, hem anat cap al nostre taller educatiu on, mitjançant la tècnica de la cianotípia, hem descobert la meravellosa màgia que amaga el blau i hem donat vida a les nostres criatures!

* * *