Actualitat

Sant Joan 2018

Publicat el 20 juny 2018

Diumenge 24 de juny d’11 a 14 h

Enguany, la festivitat de Sant Joan es centrarà en la commemoració dels seixanta anys de la creació del Mural del Sol i Mural de la Lluna de Joan Miró i Josep Llorens Artigas: 1958-2018

El 1955, la UNESCO va sol·licitar la participació de Joan Miró en la decoració de l’edifici de la seva nova seu a París, per a la qual va crear dos murals ceràmics, amb la col·laboració de Josep Llorens Artigas. Miró va pintar la maqueta, el dibuix preparatori per al Mural del Sol a mida real, a Gallifa (Barcelona), el 1956. Vuit dels seus fragments pertanyen al fons artístic de Miró Mallorca Fundació.

Les activitats, ubicades a diferents espais de Miró Mallorca Fundació, estan plantejades com un recorregut en què els participants podran anar descobrint els diversos racons amb què compta el museu, alhora que descobriran les diferents temàtiques vinculades amb l’eix central.

A la zona exterior d’entrada a l’Edifici Moneo, a més del mapa amb les diferents propostes de la diada, els visitants hi trobaran diversos panells explicatius sobre els dos murals: El Sol i La Lluna.

A cada un dels espais on es desenvoluparan les activitats, explicades a continuació, s’han volgut seguir les mateixes directrius de l’exposició vigent “Miró, esperit salvatge”, i per tant, els participants s’aniran trobant amb les paraules de Joan Miró, que acompanyaran i dotaran l’experiència d’un sentit unitari, tot i que es podran anar experimentant en un ordre aleatori.


info-activitats-cartell-sant-joan-2018

info-activitats-cartell-sant-joan-2018-3.pdf
Descàrrega
* * *