Un hort d’estels. 6a sessió
Aquest dissabte hem realitzat la sisena i darrera sessió del taller familiar "Un hort d’estels", emmarcat dins el programa Mons creatius de primavera i dirigit, en aquesta ocasió, a famílies amb nines i nins d’entre 7 i 12 anys. És un taller dissenyat i executat per Irene Gayà i Antònia Huguet, integrants de l'equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca i té com a punt de partida l’obra "Lapidari" (1981) de Joan Miró, inclosa a l’exposició “Miró, esperit salvatge”, la qual ens ha ajudat a conèixer i reflexionar sobre conceptes com “alquímia” i “constel·lacions”, però també ens ha inspirat per crear increïbles monotips plens de colors i formes.
Avui hem descobert que una de les coses que més li interessava a Miró des de la infància era l’astronomia i sovint observava l’univers amb un telescopi que li havia regalat el seu pare. També li cridaven molt l’atenció els llibres antics. De fet, un dia va arribar a les seves mans un llibre fascinant del s.XV que tractava sobre les propietats de les pedres precioses. Miró va quedar tan embadalit que va decidir fer un llibre d’artista, titulat “Lapidari”, on il·lustrà totes aquelles extraordinàries pedres mitjançant la tècnica de l’aiguafort i l’aiguatinta.
A l’espai educatiu, a partir d’algunes de les pedres precioses de “Lapidari” hem deixat volar la nostra imaginació i, amb diferents planxes i colors, hem creat un univers ple d’estels màgics i misteriosos. Finalment, hem visitat l’hort del museu i mitjançant diversos elements naturals hem constel·lat els nostres astres, creant una instal·lació artística molt colorista que hem volgut compartir amb tots els visitants de la Fundació Miró Mallorca.