Actualitat, EducaMiró

Workshop “Transitant el límit” amb Rosell Meseguer

Publicat el 18 octubre 2021

Aquest cap de setmana hem realitzat el workshop “Transitant el límit. El procés creatiu com a eina d'investigació a través de la cianotípia”, impartit per l’artista Rosell Meseguer, vinculat a l’exposició “La dissuasió. La marea i el límit”, que es pot visitar a la Fundació Miró Mallorca des del 14 d’octubre. El taller, dirigit a públic adult especialitzat en matèries diverses, s’ha desenvolupat en dues sessions en diferents espais.

SESSIÓ 1: CALA MESQUIDA

Durant la primera sessió hem fet una visita a una de les construccions defensives que l’artista Rosell Meseguer ha fet servir en el seu projecte, ubicada a Cala Mesquida. Hem pogut conèixer una mica la història d’aquest búnquer construït durant la Guerra Civil, i els i les participants han hagut de generar un registre de la seva experiència amb l’entorn i la mateixa arquitectura a través de la fotografia, la paraula i el dibuix. Ha estat una visita oberta, on es pretenia que cada persona a través de la seva especialitat i els interessos personals pogués interactuar amb la resta del grup.

SESSIÓ 2: FUNDACIÓ MIRÓ MALLORCA

La segona sessió s’ha desenvolupat a la Fundació Miró Mallorca. En primer lloc, hem pogut gaudir d’una visita a la nova exposició de la mà de la mateixa artista, que ens ha explicat l’origen i els procés creatiu de la mostra.

EXPERIMENTANT AMB LA CIANOTÍPIA

Una vegada finalitzada la visita, hem desenvolupat la part pràctica del workshop als Tallers d’Obra Gràfica de la Fundació, concretament al de litografia. L’artista, Rosell Meseguer, ens ha introduït a la tècnica de la cianotípia, amb la qual hem experimentat a partir dels registres realitzats pels participants el dia anterior a Cala Mesquida, amb resultats molt diversos.

* * *