Es Baluard en col·laboració amb la Fundació Miró Mallorca i altres centres d'art, organitzen aquestes jornades sobre educació i acció cultural als museus.

Contacte

Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
comunicacio@miromallorca.com

Les Jornades DEAC, en la seva 20a edició, es caracteritzen per ser un punt de trobada, debat, intercanvi i reflexió per a professionals dels departaments educatius i d’acció cultural dels museus. Un espai i uns dies on es compartirà el coneixement i les diferents experiències pedagògiques i artístiques dins els diferents museus i centres d’art de tota Espanya.

Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma organitza, amb la col·laboració d’altres institucions com la Fundació Miró Mallorca, les XX Jornades DEAC (Departaments d’Educació i Acció Cultural) els dies 3, 4, i 5 d’octubre de 2019 sota el títol de «Museus transversals».

Les Jornades DEAC, en la seva 20a edició, es caracteritzen per ser un punt de trobada, debat, intercanvi i reflexió per a professionals dels departaments educatius i d’acció cultural dels museus.

Amb el títol de «Museus transversals» pretenem posar el focus d’atenció en el caràcter transversal de les pràctiques museístiques en el seu àmbit educatiu, en l’important i necessari que és instal·lar aquestes pràctiques basades en la horitzontalitat i treball en xarxa.

L’eix sobre el que pivotarà el programa serà doncs el de les transversalitats a diferents nivells: des de l’interior de la pròpia institució i cap a l’exterior, en la seva interacció amb l’àmbit social.

Els dos primers dies estan dedicats a cada un d’aquests blocs. Dedicarem els matins al format conferència amb un debat final i els horabaixes a realitzar sortides per a conèixer la realitat museística de Mallorca i els seus diversos programes. De fet, els dies 3 i 4 d’octubre, uns 80 professionals de tota Espanya visitaran la Fundació per a conèixer de primera mà els projectes educatius més innovadors i exitosos que s’ha dut a terme amb els alumnes de les escoles que ens han visitat al llarg del 2019. Es compartirà amb ells el nostre programa pedagògic així les diferents activitats educatives i els tallers que s’hi han desenvolupat al llarg de tot l’any.

L’últim dia de les jornades serà per a les conclusions establint per això una dinàmica participativa a partir de taules de treball rotatòries.

 @miromallorca              @EsBaluard           #20DEACEsBaluard

* * *