Herrera i Salehi, Premi Pilar Juncosa i Sotheby’s de Creació Artística, inauguren “Un punto fijo para orientarse”
L'exposició, que s'inaugura el proper 26 de juny a les 12 h., presenta una sèrie de 5 peces escultòriques de gran escala de coure i argila, un conjunt de 25 fotografies i un cos de 15 vídeos, a més d'una sèrie d'intervencions en els diferents espais de la Fundació. La mostra es podrà visitar fins el 5 de setembre de 2021.
A “Un punto fijo para orientarse” les artistes visuals Inma Herrera (Madrid, 1986) i Shirin Salehi (Teheran, 1982) plantegen una aproximació a aquesta noció de «centre», treballant amb el ritual, el cos i la matèria. Des d’una deconstrucció poètica dels llenguatges del gravat i l’escultura, proposen una recuperació del treball físic, repensant el tacte i la corporeïtat com a forma de resistència activa, en un context on les feines manuals i artesanes han quedat ofegades per la virtualitat. A través del seu registre audiovisual, emprant el taller com a escenari, les artistes aborden des de la complicitat aquestes possibles dialèctiques del fer. Les obres d’aquesta exposició exploren la matèria sense addicions ni ornaments: una matèria despullada, autònoma, activa i impredictible, la matèria en si mateixa.
La repetició, tan arrelada al gravat i l’escultura, origina la ritualització dels processos, creant un singular conjunt d’espais i temps on reconèixer simbòlicament. Partint d’una investigació sobre els processos de creació de Joan Miró a Son Boter, Herrera i Salehi treballen el coure i l’argila amb relació als seus propis cossos com a creadores, des del gest i l’acció ritualitzada. A través del seu registre audiovisual, emprant el taller com a escenari, les artistes aborden des de la complicitat aquestes possibles dialèctiques del fer. Les obres d’aquesta exposició exploren la matèria sense addicions ni ornaments: una matèria despullada, autònoma, activa i impredictible, cos en sí mateix.
Aquesta activitat et pot interessar
Inma Herrera i Shirin Salehi es van conèixer en els tallers d’obra gràfica de la Fundació Miró Mallorca el 2014. Des de llavors resideixen entre diferents ciutats, Herrera entre Hèlsinki i Madrid, i Salehi entre Madrid i Nova York. Han estat guardonades amb nombroses residències artístiques i premis, destacant la beca de l’Acadèmia d’Espanya a Roma (Herrera, 2017, Salehi, 2020), Ducat Prize 2020 (Herrera), Premi Fundació Ankaria 2015 (Salehi). Aquesta exposició que es presenta en els diferents espais de la Fundació Miró Mallorca – Espai Cúbic, Espai Zero i Son Boter-, recull una selecció d’escultures, vídeos i fotografies de la feina comuna d’Herrera i Salehi després d’haver rebut el Premi Biennal Pilar Juncosa i Sotheby’s de Creació Artística l’any 2019.