Actualitat, Premsa

Miró, el pintor dels poetes

Publicat el 25 juliol 2023

Contacte

Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
comunicacio@miromallorca.com

La poesia, també la música, van ser al llarg de tota la vida de Miró una font d’inspiració, un refugi i un desig de compartir i experimentar més enllà del seu propi esdevenir pictòric. Lector apassionat i amic de poetes. Va establir amb ells, joves o consagrats i de nacionalitats diverses, una relació única, una complicitat que va donar lloc a més de dos-cents llibres il·lustrats.

Joan Miró i el poeta i escriptor andalús Rafael Alberti van compartir al llarg de la seva vida amistats, inquietuds i anhels. Van coincidir en la dècada dels setanta en diverses exposicions i van intercanviar correspondència i dibuixos. Tot i la distància física entre ells, d’aquesta admiració mútua va néixer al 1975 el llibre “Maravillas con variaciones acrósticas en el jardín de Miró”

Diries que no?

Què?

“Maravillas con variaciones acrósticas en el jardín de Miró” és un llibre editat per La Polígrafa, S.A. que compta amb 20 litografies originals de Joan Miró i poemes de Rafael Albertí que havia dedicat a l’artista. Aquestes obres es posen ara i, per primera vegada a la venda de manera unitària. La Fundació Miró Mallorca compta amb 42 exemplars del llibre, també a la venda. Les característiques de les litografies són les següents:

 • Litografia damunt paper Guarro
 • Mides: 49,5 x 36 cm (13 exemplars)
 • Mides: 50 x 71 cm (7 exemplars amb un plec en mig)
 • Tiratge de 1.500 exemplars no numerats
 • Signat en planxa per Joan Miró
 • Edició i impressió: Edicions Polígrafa, S.A., Barcelona

Preu? 

 • Per als 13 exemplars de les litografies amb mides 49,5 x 36 cm = 625€ cada litografia
 • Per als 7 exemplars de les litografies amb mides 50 x 71 cm = 675€ cada litografia
 • Per a la carpeta original litografiada = 690€
 • Per a la capsa original litografiada = 690€
 • El llibre complet: 7.500€

Per a qui?

Per als amants de l’obra de Joan Miró i/o qualsevol persona que vulgui fer/fer-se un regal original i inoblidable.

Per què

Perquè, a banda de poder adquirir el llibre complet, també es posen a la venda per primera vegada de manera unitària les 20 litografies que en formen part. Tenen un cost asequible, es tracta de litografies originals i és una gran oportunitat per als amants de l’art i la poesia.

Quan?

Pròximament a la venda a la botiga de la Fundació Miró Mallorca. Edició i nombre limitat de litografies a la venda.

Miró_Alberti, Alberti_Miró. Pintor_poeta, poeta_pintor

A la venda un conjunt de litografies originals de Miró del llibre "Maravillas con variaciones acrósticas en el jardín de Miró"

Miró tenia una especial estimació per l’obra gràfica ja que complia amb la seva voluntat de democratització de l’art. Creador universal,  fidel, tenaç, resilient, idealista i somiador, nin i pare, amic, introvertit i amb sentit de l’humor. Joan Miró va aconseguir en vida i, malgrat les moltes vicissituds, fer realitat els seus somnis. Considerat un dels artistes més importants del segle XX, el pas del temps fan que la seva obra i figura prevalguin i lluny d’esvair-se, emergeixin. 

 

* * *