Activitats

The Art of Silence

Sessions de meditació a la Miró Mallorca Fundació

Cada Dissabte del 2 setembre 2017 al 13 gener 2018 de 9 a 10:45
Tallers i cursos

El primer dissabte de cada mes us convidam a practicar la meditació als espais de la Fundació, envoltats de les obres de Miró i la llum de l'edifici Moneo. Les sessions tindran lloc a l’Espai Estrella, davant de les tres teles Pintura I, Pintura II i Pintura III, que es varem realitzar al Taller Sert el 1973 i ara es tornen a reunir-se al lloc on varen ser concebudes, el territori creatiu de l’artista a Mallorca.

Miró atresorava el silenci. Juntament amb la poesia i la música, l’observació, la reflexió i el silenci l’ajudaven a aconseguir la “tensió de l’esperit” necessària per a afrontar l’obra; un llarg període de preparació que el conduiria a una execució ràpida i gestual. L’artista parla del particular estat de xoc en què se submergeix en iniciar el procés creatiu: “Que la meva obra surti d’una manera natural, com el cant d’un ocell o la música de Mozart, sense esforç aparent, però llargament meditada i treballada per dins.”

Després de la sessió de meditació, els visitants podran passejar per l’exposició “Miró mai vist” abans que s’obri al públic. Us animam a dedicar el temps necessari a mirar, buidar la ment, afrontar el retorn a la rutina i “escoltar el silenci” com feia Joan Miró.