EducaMiró

#Miróenfamília ESPECIAL: Sant Jordi a casa

Publicat el 23 abril 2020

Com tots i totes ja sabeu, el 23 d’abril celebram Sant Jordi, un dia màgic en què els llibres i les roses són els protagonistes dels carrers dels nostres pobles i ciutats! Malauradament, enguany ens ha tocat viure una Diada una mica diferent des de casa. Per aquest motiu, aquesta setmana us hem preparat una activitat molt especial perquè pugueu seguir gaudint d’aquesta festivitat en família.

Podeu trobar més cites de Joan Miró a la nova guia de la Fundació Miró Mallorca

Sabíeu que Joan Miró era un gran amant de la literatura i la poesia? Sovint s’endinsava tant en la lectura que, lentament, les lletres anaven adoptant formes i colors sorprenents!

En aquest #Miróenfamília especial Sant Jordi a casa us volem convidar a aproximar-vos a l’obra de Miró i a la poesia a través d’una mirada transgressora, i a crear uns poemes haiku mitjançant l’experimentació de tres tècniques diferents: l’apropiació d’algunes cites de Joan Miró, la tècnica del blackout, i les vostres pròpies paraules (les quals sorgiran de la contemplació de pintures de l’artista). Al final de la pàgina teniu la guia pedagògica, on trobareu totes les passes per a realitzar aquestes creacions poètiques tan peculiars!

D’altra banda, la Diada de Sant Jordi (Dia del Llibre) és un dia magnífic que ens convida a apropar-nos a la cultura, a relacionar-nos entre nosaltres; a llegir, pensar, observar i imaginar nous mons on tot és possible! Per això, a banda de la nostra activitat també us proposam rescatar aquell llibre que tant us agrada o, fins i tot, aquell altre que teniu pendent de llegir des de fa tants de mesos, o tal volta un llibre que hàgiu comprat recentment i tingueu moltíssimes ganes de començar a fullejar. Una vegada que tingueu clara la vostra elecció, us convidam a cercar un raconet tranquil i acollidor de ca vostra i a compartir un instant de lectura amb algú molt especial de la vostra família!

Com sempre, us animam a compartir les fotografies de les vostres creacions a les xarxes socials amb els hashtags #Miróenfamília#SantJordiACasa i #SantJordi2020 o, si ho preferiu, també podeu enviar-nos-les a l’adreça electrònica educacio@miromallorca.com

Ens encantarà veure’n els resultats!

Guia pedagògica: Sant Jordi a casa

guia-pedagogica-miroenfamilia-especial-sant-jordi-a-casa-br.pdf
Descàrrega

* * *