Activitat, Actualitat, debat, DIM2022, Educació, visita

Vine a celebrar el #DIM2022 amb nosaltres!

Publicat el 10 maig 2022

Portes obertes a la Fundació amb motiu del Dia Internacional dels Museus

Els museus tenen el poder de transformar el món que ens envolta. Com a llocs incomparables de descobriment, ens ensenyen el nostre passat i obren les nostres ments a noves idees, dos passos essencials per a construir un futur millor. La Fundació Miró Mallorca ha organitzat tres activitats molt lligades al lema del #DIM2022.

#DIM2022. Activitat_ 1: “Històries de resistència”. Un relat coral des dels barris de Palma

La Fundació vol celebrar el Dia Internacional dels Museus (#DIM2022) amb “Històries de resistència”, una sèrie de quatre minidocumentals que mostren la realitat de Palma. Cada peça està dedicada a una temàtica, que a la vegada s’entrellacen entre sí: dones, migració, turistificació i canvi climàtic.

Data: 18 de maig, 18.30 h.
Més informació: https://miromallorca.com/activity/dim2022-histories-de-resistencia-un-relat-coral-des-dels-barris-de-palma/

#DIM2022. Activitat_ 2: “Visitam la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca”. Visita i taller

La Fundació col·labora amb el col·lectiu Apropa Cultura i fa accessible la seva oferta cultural a les persones en situació de vulnerabilitat. Les nostres estudiants en pràctiques d’Educació Social, Júlia Sastre i Maria G. Castillo, oferiran una visita on els participants podran gaudir dels tallers creatius de Joan Miró, l’exposició “Miró. Més enllà del llenç” i dels jardins d’escultures que ens envolten. La visita durarà uns 20 minuts i hi haurà un taller participatiu en acabar la visita.

Data: 18 de maig, a les 12 h.
Més informació: https://www.apropacultura.cat/es/evento/visitam-fundacio-miro

#DIM2022. Activitat_ 3: “Món Miró”. El personatge i l’obra de Joan Miró

Ens endinsarem dins el món de Miró a Mallorca. Una visió artística i cultural que ens acosta a l’artista a través de la visita als seus tallers i a l’exposició temporal.
Visita dinamitzada a les instal·lacions de la Fundació Miró Mallorca adaptada a cada nivell educatiu. Durant el recorregut anirem descobrint el món de Joan Miró a través de la nostra pròpia mirada.

Data: 18 de maig
10 h: CEIP Es Pont (alumnes de 1r, 2n i 3r de primària)
12 h: Servei de Dinamització Lingüística de Palma (Regidoria d’Educació), grup d’adults
Més informació: https://miromallorca.com/activity/monmiro/

Des de 1977 l’ICOM organitza cada any el Dia Internacional dels Museus (#DIM), una ocasió única per a la comunitat museística internacional. Aquest dia els museus que hi participen planifiquen esdeveniments i activitats creatives, connecten amb el seu públic i subratllen la importància del rol dels museus com a institucions al servei de la societat i del seu desenvolupament.

En el Dia Internacional dels Museus 2022, que tindrà lloc el 18 de maig, volem explorar el potencial dels museus per a provocar un canvi positiu en les seves comunitats a través de tres objectius:

El poder d’aconseguir la sostenibilitat: Els museus, com a actors clau en les seves comunitats locals, contribueixen a una àmplia varietat d’objectius, que inclouen el foment del curtcircuit i l’economia social i la difusió d’informació científica sobre els reptes mediambientals.
El poder de la innovació en la digitalització i l’accessibilitat: La innovació digital pot fer que els museus siguin més accessibles i atractius, ajudant el públic a entendre conceptes complexos i matisats.
El poder de la construcció de la comunitat a través de l’educació: En defensar els valors democràtics i oferir oportunitats d’aprenentatge permanent a tots, els museus contribueixen a conformar una societat civil informada i compromesa.

* * *